Nå tar drømmeværet slutt: Varsler skyer, snø og plussgrader

Det nydelige Tromsø-været tirsdag morgen har ikke kommet for å bli, og det er fortsatt ingen vår i sikte, opplyser Vervarslinga i Nord-Norge.

INGEN VÅR: Meteorologene spår skyer og snøbyger de neste dagene.   Foto: Rune Stoltz Bertinussen / Scanpix

nyheter

– Akkurat nå er det drømmevær, men det vil skye til i løpet av dagen. Det kan komme noe snø, sier statsmeteorolog Justyna Wodziczko til iTromsø tirsdag formiddag.

Et lavtrykk fra sørøst vil føre til vekslende forhold onsdag.

– Vi kommer til å få perioder med sol og skyer. Lavtrykket vil føre til snø i landsdelen, men det er foreløpig usikkert om det treffer Tromsø. Temperaturene blir liggende på rundt null, sier hun.

Plussgrader

Torsdag sveiper mildværet innom byen, etterfulgt av flere snøbyger.

– Da dreier vinden sørvest, og vi får skyer og temperaturer på rundt fire plussgrader. Men mildværsperioden blir ikke langvarig. Allerede på fredag blir det en ny runde med snøbyger og nordavind igjen. Dette fortsetter til lørdag, og vi kan se rundt fem til ti centimeter med snø, sier Wodziczko.

Prognosene for neste uke er foreløpig usikre, men så langt tyder alt på en mildværsperiode.

– Det ser ut til at det kan komme en del varmere luft fra tirsdag, sier statsmeteorologen.

NVE advarer om fortsatt stor skredfare. Farenivået er satt til 3, altså «betydelig» fram til torsdag, med forbehold om at det kan oppjusteres.

– Det er komplekse forhold, så vær svært forsiktig. Skred løses lettest ut der snødekket er tynt og over konvekse formasjoner. Fjernutløsning fra slakere terreng er mulig, skriver de på varsom.no.

Mer nedbør enn normalt

Mens februar ble rekordfin, kan ikke det samme sier om mars. Ifølge værfasiten, var den høyeste temperaturen registrert hos Vervarslinga i Tromsø 2 plussgrader.

Laveste temperatur var minus 13,1. Totalt var det åtte penværsdager og elleve dager med overskyet, mens de resterende ble preget av vekslende forhold.

– I løpet av måneden falt det 91 millimeter nedbør, noe som er rundt 20 prosent over normalen, sier Wodziczko.