Alpinanlegget i Kroken fikk trøbbel i påskeferien:

Skiheisen gikk for halv maskin

Med nysnø i bakkene, godt vær og flere fridager var det fullt i Kroken i påsken. Lørdag ble det imidlertid ekstra lange køer da folk måtte stå over annenhver krok fordi anlegget jobbet på halv maskin.

lang KØ: Det var mye folk i Kroken i påsken. Lørdag måtte folk stå over annenhver krok fordi anlegget jobbet på halv maskin. FOTO: TROND HAAKENSEN 

nyheter

– Vi fikk en feil på den elektroniske styringen av heisen. Dette gjorde at heisen mista effekt og gikk med lavere hastighet enn normalt. For å oppnå full effekt på heisen, valgte vi tidvis kun å bruke annenhver krok, forklarer Rune Kufaas, daglig leder i Tromsø Alpinpark.

Fikses til sommeren

– Vi har en ekspert i anlegget denne uka og undersøker hvor feilen kan ligge, men vi antar at det er en elektrisk komponent som må byttes ut. Heller enn å stenge ned anlegget i flere uker nå midt i sesongen, så velger vi heller tidvis å kjøre med annenhver krok resten av sesongen, sier Kufaas og legger til:

– Men det er ikke sikkert at dette vil skje hver dag, altså.

Anlegget i Kroken er 30 år gammelt, og Kufaas sier at man må regne med at noe går galt fra tid til annen.

– Det er normalt for alle heiser at det oppstår problemer, men det var ekstra uheldig at det skulle skje i påsken da det var så mye folk i bakken.

FÅR EKSPERTHJELP: – Vi har en ekspert som ser på problemet denne uka, og forhåpentlig finner vi en løsning på det, sier Rune Kufaas, daglig leder i Tromsø Alpinpark. FOTO: TOM BENJAMINSEN 

 

Bytta deler i fjor

Kufaas sier at den lange køen også skyldes at det har vært veldig godt besøk i påsken.

– Tidligere har vi hatt en del feil med det utvendige elektriske anlegget, noe som har ført til at heisen har stoppa. Dette bytta vi ut i fjor sommer.

Kufaas legger ikke skjul på at de gjerne vil ha helt nytt heisanlegg i Kroken.

– Vi ønsker oss en mer moderne heis, en stolheis som kan gå helt til topps av fjellet, men da må vi ha finansiering på plass først, sier han.

Det er kommunen som eier anlegget og alpinklubben som leier og nedbetaler lånet over en periode på ti år. I år er klubbens tredje sesong som leietaker. Kufaas sier at de vil gjøre seg ferdig med sesongen før de eventuelt ser på nye investeringer.

– Interessen for det vi driver med er veldig stor, og på de dagene hvor det er godt vær så er kapasiteten helt sprengt. Det er et luksusproblem, men vi har tidvis altfor mye folk her til at heisene kan ta unna alt, selv på full kapasitet, så vi må gjøre noe på sikt.