Slik blir helgeværet:

– Typisk vårperiode hvor vi får alle typer vær

En del vind, litt snø, men også mulighet for tur i solskinn. Denne helga byr været på det meste.

Innevær: Været blir stabilt ustabilt over helgen, så man kan la seg friste av både fjell- og bytur.  Foto: Ronald Johansen

nyheter

Fredag ettermiddag og kveld øker vinden på og bringer med seg snøbyger inn fra sør. Det er derimot ikke snakk om store mengder snø som kommer ned verken fredag eller i nærmeste fremtid.

– Vinden kan gå opp i frisk bris på utsatte steder fredag kveld, men det blir verst natt til lørdag. Da dreier vinden til nord og kan øke til liten kuling på enkelte steder, også da med snøbyger, forklarer statsmeteorolog Eirin Arnesen hos Vervarslinga fredag formiddag.

Glimt av sol

Vinden minker igjen allerede lørdag formiddag. Det betyr at det kan bli periodevis fine turforhold på dagtid både lørdag og søndag.

– Jeg kan ikke love noe, men det kan glimte til med litt sol innimellom skyene. Temperaturen ligger rett over null fredag, men vil holde seg på minussiden resten av helgen. I fjellene og høyden vil det blåse ganske godt hele helgen, så det må folk som skal ut på tur være beredt på, sier Arnesen.

Minkende skredfare

Lørdag justerer NVE skredfaren ned til farenivå to – moderat – etter en lengre periode med farenivå tre og fire.

– Det vil etter hvert være mindre lett å løse ut skred i nye og gamle nysnø – og fokksnøflak. De fleste stedene ligger det også såpass mye snø over de vedvarende svake lagene at det er vanskelig å påvirke de, heter det i varselet for Tromsø på Varsom.

Verken eller neste uke

Søndag kveld øker vind på igjen fra sør og det kommer inn noen byger. Neste uke kan været bli noe mildere.

– Vi går mot en typisk vårperiode hvor vi får alle typer vær på kort tid. Det blir ikke noe vesentlig påfyll av snø, men heller ikke spesielt mye sol. Det kan være at temperaturen øker til uka, slik at vi får litt sludd og vind, men det er ikke helt sikkert, sier Arnesen.