Eilertsen har vært svært ordknapp etter anklagene om seksuell trakassering og etter han har fått en «kraftig advarsel» fra Frps organisasjonsutvalg, grunnet brudd på partiets etiske retningslinjer. Han kjempet på landsmøtet nå om fornyet tillit.

Eilertsen adresserte anklagene i sin valgtale til landsmøtet:

– De to siste månedene har vært ekstremt tunge, vanskelige og krevende. Det har vært en tung tid for varslere, partiet og for meg. Og jeg vil si unnskyld, og igjen beklage til alle som har opplevd min oppførsel som upassende. Jeg har lært utrolig mye den siste tiden. Det er erfaringer og kunnskap som jeg tar med meg, og som jeg mener FpU kan tjene godt av. Det er ikke for alle å stå i stormen, når alt i deg vil gi opp og gi seg. Det er ikke for alle å sette partiet foran seg selv. Men for meg finnes ikke noe annet alternativ. I meg så får dere en nestleder som står for noe, sa Eilertsen til landsmøtet, og la til:

– I meg får dere en nestleder som står han av, som vi sier i Nord-Norge.

Eilertsen har fått refs fra Frp på grunn av en rekke anklager om seksuell trakassering mot yngre partimedlemmer, blant annet jenter på 13 og 14 år.

Troms støttet Oslo

Martine Tennholm fra Troms FpU, Eilertsens fylkeslag, holdt støttetale for Andreas Brännström.

– FpU trenger en som Andreas. Han er den beste kandidaten for meg, deg også, og for for alle i FpU, sa hun til landsmøtet.

Splittet parti

Anklagene mot Eilertsen har bidratt til å splitte ungdomspartiet. Han er en av de fremste lederne i den konservative fløyen i FpU, mens både leder Bjørn Kristian Svendsrud og 1. nestformann Andreas Brännström regnes som liberale.

Kristian Eilertsen var i flere år leder i Troms FpU. Han er også folkevalgt til både Harstad kommunestyre og Troms fylkesting.

Eilertsen beskrives internt som et stort politisk talent. Han har tette bånd til flere av Frp-toppene i nord. Blant annet skal nåværende fiskeriminister Per Sandberg ha utøvd sterkt press mot partiet (Nordlys) for å få ansatt Eilertsen som trainee på i partiets Stortingsgruppe 2013.

Frps håndtering av varslersakene har ført til sterk kritikk mot partiet internt. Hordaland FpU startet et opprop mot håndteringen, som ledelsen i Troms FpU har stilt seg bak.

– Selv om man har et stort politisk talent må man ta konsekvensene av egne handlinger. Alle må behandles likt når regelverk brytes, uavhengig av posisjon og erfaring, uttalte Leder i Troms FpU, Malin Nordheim til iTromsø.