I 2013 eksploderte destillasjonsapparatet til Jens-Arne Hafeld (34) hjemme hos han og moren på Kvaløya. Eksplosjonen var så kraftig at bakken ristet og huset flyttet seg flere centimeter.

I ukens utgave av ukebladet Se og hør forteller Hafeld og moren Oddny om den dramatiske hendelsen.

Hafeld, som var 29 år da det skjedde, hadde ifølge ukebladet lånt apparatet for å destillere gammel og dårlig vin om til sprit i anledning det kommende 30-årslaget sitt.

– Jeg har ingen klare minner om hendelsen, bare en vag teori om hva som kan ha skjedd. Men det er all grunn til å tro at en gnist antente den eksplosive alkoholdampen i rommet, sier Hafeld til Se og Hør.

Det hele førte til at flammeveggen som da oppsto traff Jens-Arne.

– Der og da husker jeg ingen smerter. Kroppen min var antakelig så full av adrenalin at jeg ikke merket noen ting. Før jeg la meg på båren, sier han i intervjuet.

Hafeld fikk 96,5  prosent av kroppen forbrent. Han ble da den personen med de største brannskadene som har overlevd ved Haukeland sykehuset, som spesialiserer seg på brannskader. Ifølge Se og Hør var det bare et lite sted på ryggen og armen som ikke var forbrent.

– Det første jeg la merke til var at ørene dine var borte. Men nå har de kommet tilbake, sier moren Oddny til ukebladet.

Videre i intervjuet forteller mor og sønn om hvordan livet har vært de siste fem årene etter at eksplosjonen inntraff. Hafeld har veldig tynn hud og det har oppstått flere komplikasjoner etter eksplosjonen.

– Fettlaget i huden min er borte så det er vanskelig å holde varmen ved bare å kle på seg, sier Hafeld.