I dag vil du få beskjed om du er rammet av Facebook-skandalen

Det er tidligere kjent at omtrent 87 millioner er rammet av Facebooks Cambridge Analytica-skandale. Mandag får du vite om du er en av dem.

I dag får du beskjed fra Facebook om du er rammet av CA-skandalen. Foto: AP / NTB scanpix. 

nyheter

Analyseselskapet Cambridge Analytica skal ha skaffet seg tilgang til informasjon om 87 millioner mennesker - hovedsakelig amerikanere - fra Facebook. Meldingene skal blant annet ha blitt brukt til å sende ut valgkampmeldinger som er skreddersydd for de ulike brukerne. Analyser av materialet som har blitt samlet inn i appen skal hya blitt solgt til blant annet Donald Trumps valgkampstab.

Det er imidlertid mulighet for at også dine data har blitt delt med selskapet. Ifølge NTB har 17 nordmenn lastet ned appen som ga Cambridge Analytica tilgang til privat informasjon. Informasjon om disse 17 personenes venner kan også ha blitt delt med selskapet - noe som betyr at det dreier seg om opptil 37.550 nordmenn.

NRK skriver at det er to ulike meldinger man kan få mandag. I den ene heter det: «Vi har fjernet appen This Is Your Digital Life, som en av dine venner brukte Facebook til å logge seg på. Vi gjorde dette fordi nettstedet kan ha misbrukt deler av din Facebook-informasjon gjennom å dele den med et selskap kalt Cambridge Analytica», mens den andre er en generell oppfordring om å gjennomgå appene man har tilknyttet sin facebookkonto.