Tromsø kan få splitter ny vinterfestival

Rakettnatt ønsker å utvide vinterkonseptet til neste år.

SUKSESS: Etter det Rakettnatt beskriver som en suksess i Fløyahallen i januar, med blant annet Tiësto på programmet, ser festivalen nå på mulighetene for å utvide vinterkonseptet sitt.   Foto: Daniel Lilleeng

nyheter

Etter det iTromsø erfarer skal arbeidet være i gang med å etablere en ny musikkfest i Tromsø, midt på vinteren. I januar – under siste dag av TIFF – arrangerte Rakettnatt Winterland-konsert i Fløyahallen, med blant annet Tiësto på plakaten. Nå ønsker de å utvide konseptet.

– Det stemmer, og vi har heller aldri lagt skjul på at det ville være aktuelt dersom Tiësto-konseptet i Fløyahallen fungerte godt, sier kommunikasjonssjef Hallvar Agersborg da han gjøres kjent med iTromsøs opplysninger.

Ser på mulighetene

– Tenker dere å kjøre et lignende konsept som på sensommeren, med et festivalformat over flere dager?

– Basert på årets arrangement, er det noe vi kan tenke oss. Å prøve ut festivalformatet var også tanken i år, hvor vi hadde tre artister i tillegg til at Tiësto hadde med seg Alan Walker som en overraskelse. Det var en minifestivaldag.

– Har dere begynt å jobbe konkret med planene for neste vinter?

– Vi har ikke noe konkret her ennå, men vi ser på mulighetene. Det kommer veldig an på hvilke artister som er ledige og når det er ledige datoer.

GODE TILBAKEMELDINGER: Kommunikasjonssjef Hallvar Agersborg i Rakettnatt opplyser at festivalen ønsker å satse større neste vinter. Foto: Daniel Lilleeng 

 

– Dere er ikke redde for å havne i direkte konkurranse med TIFF og Nordlysfestivalen?

– I år arrangerte vi midt imellom dem, og jeg tror ikke vi kolliderte med tanke på målgruppe. I en kulturby som Tromsø vil det selvfølgelig også være mulighet for å se på om det er datoer som står helt ledige og frie, legger han til.

Spørreundersøkelse

Da festivalen lanserte det nye vinterkonseptet i fjor høst, opplyste de at det var usikkert om det ville videreføres.

– Nå har vi fått veldig gode tilbakemeldinger fra publikum, og vi fikk de svarene vi trengte med tanke på hva som skal til for å arrangere innendørs midt på vinteren, som for eksempel temperatur på arenaen, forteller kommunikasjonssjefen.

Etter suksessen i Fløyahallen, gjennomførte Rakettnatt en spørreundersøkelse blant rundt 400 av de besøkende.

– Vi målte blant annet hvor sannsynlig det var at de ville anbefale arrangementet til venner, familie eller kolleger, og fikk en veldig høy oppslutning på «ekstremt sannsynlig» og «meget sannsynlig». Vi fikk også positive tilbakemeldinger på valuta for pengene.

Når det kommer til forbedringspotensial, stakk logistikk og transport seg ut.

– Når man arrangerer utenfor bykjernen, forventer folk et transporttilbud når kollektivtransporten ikke går lenger, forklarer Agersborg.