Torsdag forrige uke ble oppdaget er ukjent virus ved en sengepost på nevro, hud- og revmatologisk avdeling, og 12 stykker var blitt syke.

Siden i går har det blitt registrert to nye smittede - en pasient og en ansatt, og de første testene har kommet tilbake positive for noroviruset.

– Det er nå totalt 14 personer som har vært eller er syke siden vi registrerte de første symptomene torsdag, og det er påvist norovirus, opplyser Jan Fredrik Frantzen, kommunikasjonsrådgiver ved UNN.

NOROVIRUSET: Viruset er svært smittefarlig og gir symptomer som kvalme, oppkast, magesmerter og diaré, ifølge Norsk helseinformatikk. Foto: EPA

Det er inntaksstopp ved den aktuelle sengeposten og de syke pasientene ligger i isolasjon med begreset besøkstilgang for kun de nærmeste pårørede.

– Noroviruset går ut av kroppen etter er par døgn, så vi må vente til det har gått 48 timer siden de siste symptomene de registrert før vi kan smittevaske hele avdelingen og komme oss tilbake til vanlig drift. Vi har daglig kontakt med smittevernsenteret og følger opp, sier Frantzen.