Tromsøgründere har laget en webapp som hjelper deg å pugge

– Utvikleren vår pugget til jegerprøven med appen, og han besto, sier gründer Robert Haugen.

DIGITALE PUGGEKORT: På Flips.no kan du lage digitale puggekort. – Vi håper det vil være til hjelp for elever, studenter og andre som skal pugge til en prøve, sier gründer Robert Haugen. FOTO: PRIVAT 

JEGERPRØVEN: Utvikleren som laget Flips.no brukte selv webappen til å pugge til jegerprøven. Han besto. SKJERMDUMP: Flips.no 

nyheter

«Flips» kaller de webappen som du finner på flips.no. En webapp er ikke en app du laster ned til mobilen, men som du får tilgang til fra en hvilken som helst nettleser, enten via PC, nettbrett eller mobil. Formålet med appen er å gi dem som pugger et digitalt verktøy som de kan ta med seg over alt.

– Vi ønsker å hjelpe alle å huske bedre, enten man er elev i skolen, student i høyere utdanning eller kursdeltaker, sier Robert Haugen, som har utvikla appen sammen med Kent Ellingsen.

Tok jegerprøven

Appen bruker prinsippene bak «spaced repitition», som mange språk-apper også bruker, hvor du som skal lære oppmuntres til å sette av kanskje ti minutter hver dag for å holde det du har lært varmt, og bygge videre på det du allerede kan.

– Jeg har selv brukt en del språk-apper og synes metoden fungerer bra. Fordelen med vår app er at du kan pugge hva enn du måtte ønske. Pugging er kjedelig, men det må gjøres, sier han.

«Flips» fungerer på samme måte som quiz-siden Kahoot!, hvor det ligger quizer tilgjengelig som andre brukere har laget, men hvor du også kan lage din egne. Blant annet kan du gå på «Flips» nå for å pugge til jegerprøven.

– Utvikleren vår skulle ta jegerprøven selv og brukte «Flips» for å pugge. Han besto.

Vil ha brukere

Haugen var kommet i 30-årene før han ble student ved universitetet. Han syntes de manuelle verktøyene studentene brukte for å pugge var tungrodde.

– Folk skrev spørsmål på én side av en lapp og svaret på den andre, men måtte da ta med seg alle lappene rundt omkring. Med appen vår kan man lagre alt digitalt, og få tilgang til det fra hvor som helst.

Målgruppa er elever ved videregående skoler, studenter og andre som skal ta en prøve.

– Hvordan skal dere tjene penger på dette?

– Foreløpig er alt gratis og uten reklame. Vi ønsker å få inn brukere, og så se på muligheten for å hente inn penger via investorer etter hvert, sier Haugen.