Forslaget kom med bakgrunn i de siste ukenes debatt om at ballongene dels forsøpler naturen, dels innebærer sløsing med den verdifulle gassen helium.

Innstillingen, fremmet av Arbeiderpartiets Jarle Heitmann, Rødts Jens Ingvald Olsen og SVs Pål Julius Skogholt) ble vedtatt i formannskapet, åtte stemmer mot én (Anni Skogman, Frp).

– Jeg har fått veldig klare tilbakemeldinger fra folk om at dette var et forbud som de ønsket. Datteren min på snart syv ble først lei seg når hun hørte om planene, men etter å ha hatt en alvorsprat med henne hvor jeg forklarte henne bakgrunnen til forbudet, var også hun med på laget, sier Jarle Heitmann (Ap).

Trår i kraft til 17. mai i år

Det er ikke gitt noen tillatelser om gassballong-salg i forkant av årets 17. mai-feiring, og forbudet betyr at vi har feiret vår siste 17. mai i Tromsø med heliumsballonger.

– Administrasjonen prioriterte å få behandlet saken i formannskapet nå slik at vi får den tiden vi trenger til å endre de nødvendige forskriftene og politivedtektene før årets feiring, sier Heitmann.