Gjerningsmann med pistol er på frifot etter å ha ranet bensinstasjon

Det har vært et væpnet ran av bensinstasjonen Shell i Nordkjosbotn fredag morgen.

Ranet skjedde ved Shell-stasjonen i Nordkjosbotn.  Foto: Skjermdump norgeskart.no

nyheter

Tromsø-politiet jakter nå gjerningsmannen, som fortsatt er på frifot. Ifølge operasjonsleder Rune Nilsen vet de ikke om han ferdes til fots, men det er ikke observert noen bil fra bensinstasjonen.

Mannen bar en sort pistol.

Politiet jobber nå taktisk og teknisk. De har sperret av veier og kontrollerer nå alle veiaksene ut fra Nordkjosbotn. Foreløpig har de få opplysninger om hendelsesforløpet.

Ung mann

Gjerningsmannen beskrives som en omtrent 170 cm høy mann som var ikledd en todelt grå joggedress, der genseren har hette. Han hadde grå-beige caps med en sirkelformet logo foran, rød-brune sko med hvite lisser og et sort tørkle foran ansiktet. Mannen bar en sort sekk med grå detaljer.

Politiet beskriver han som en ung mann, men vet ikke nøyaktig alder. De har fått beskrivelser fra vitnet, samt fra overvåkningskameraer fra bensinstasjonen.

– Han er ikke 40 og ikke 12, for å si det sånn, sier Nilsen til iTromsø.

Ingen skadd

Det var én ansatt på jobb, og denne er også det eneste vitnet til hendelsen. Vedkommende er avhørt av politiet. Ingen har kommet fysisk til skade. Politiet har varslet ledelsesapparatet for bensinstasjonen, og den ansatte blir ivaretatt av sin arbeidsgiver.

Til VG sier Nilsen at gjerningsmannen fikk med seg et «ubetydelig beløp».

Politiet fikk melding om hendelsen klokken 06.15 fredag morgen. Like før klokken 13 sier politioverbetjent Ståle Luher at ingen så langt er pågrepet i saken.

– Vi jobber fortsatt aktivt med etterforskningen og følger spor.

– Har dere noen konkrete mistenkte?

– Det vil jeg ikke kommentere, sier Luther, og sier de fortløpende vurderer å offentliggjøre overvåkningsbilder fra hendelsen-

Saken oppdateres.