Dagen etter ranet er Shell i Tromsdalen åpen for kunder igjen:

– Heldigvis veldig sjelden at noe sånt skjer

Både Shell-stasjonen i Nordkjosbotn og i Tromsdalen er lørdag åpne for kunder. – Det står etter forholdene bra til med begge medarbeiderne som var på jobb, sier Erlend B. Føleide i Shell.

PÅGREPET I NATT: Klokka 03:18 natt til lørdag ble den andre raneren av Shell-stasjonen på Nordkjosbotn pågrepet av politiet mens han forsøkte å rane denne Shell-stasjonen i Tromsdalen.   Foto: Frank Lande

nyheter

Fredag morgen fikk politiet melding om et væpnet ran av Shell-stasjonen i Nordkjosbotn. I løpet av ettermiddagen og kvelden ransaket politiet flere boliger i Tromsø, og pågrep den ene raneren klokka 21 på kvelden.

Den andre raneren ble tatt på fersken klokka 03:18 natt til lørdag på Shell-stasjonen i Tromsdalen, etter at den ansatte avløste ransalarmen.

Ble varsla før skiftet

Lørdag formiddag er Shell-stasjonen i Tromsdalen åpen som vanlig. Bak disken står Jørgen og Thomas, som verken ønsker å gi etternavn eller la seg avbilde, og ekspederer kunder som vanlig.

– Hvordan er det å være på jobb i dag?

– Det er helt greit. Ranet var jo mest sannsynlig et éngangstilfelle, og ikke noe vi trenger å være bekymra for at skal skje igjen i dag, sier Thomas.

Jørgen forteller at han ble varsla om ranet i morges, før skiftet hans begynte.

– Thomas ringte meg før jeg kom hit, så jeg visste hva som hadde skjedd, sier han.

– Færre enn ti ran i året

Erlend B. Føleide, pressekontakt i Shell, sier at selskapet nå har fokus på å ta godt vare på den ansatte.

– Vårt oppfølgingsapparat er satt i gang, noe som inkluderer involvering av profesjonell samarbeidspartner for krisehåndtering, sier Føleide.

Han forteller at alle medarbeiderne har gjennomgått opplæring i håndtering av slike hendelser, og at alle rutiner ble fulgt under begge ranene. Ifølge Føleide står det etter forholdene bra til med begge medarbeiderne som var på jobb da stasjonene ble ranet.

– Hvordan ivaretas de ansatte nå?

– I går ble det avholdt personalmøte i Nordkjosbotn, og lørdag ettermiddag skal det samme gjøres i Tromsdalen. Her vil den lokale butikksjefen ha et møte med de ansatte, hvor de vil få informasjon og tilbud om hjelp utover dette møtet hvis de har behov for det, sier han.

– Hvor ofte blir Shell-stasjoner utsatt for ran?

– Det er heldigvis veldig sjelden at noe sånt skjer. Jeg har ikke tallene i hodet, men kan si at det er snakk om færre enn ti ran i året på landsbasis.

Utforsk tema:

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter