Bensinstasjon i Tromsdalen ranet av person mistenkt for Vollan-ranet

Natt til lørdag ble Shell i Tromsdalen forsøkt ranet.

Shell i Tromsdalen  Foto: Tom Benjaminsen

Vet du noe om saken eller har du bilder? Kontakt oss på tips@itromso.no eller ring 77 64 06 00!

nyheter

Klokka 03.15 natt til lørdag gikk ransalarmen hos Shell i Tromsdalen.

 Det viste seg raskt at mannen politiet møtte på, var samme person de oppfordret til å melde seg tidligere i natt mistenkt for et ran på Vollan.

– Klokka 03.18 var en person pågrepet, så du kan si at patruljen vår hadde en gunstig plassering, sier operasjonsleder Roy Tore Meyer til iTromsø lørdag morgen.

– Jeg har ingen opplysninger så langt om at det ble tatt i bruk våpen, men betjeningen opplevde personen som meget aggressiv og trakk seg unna til et tilsluttende rom.

Senere lørdag bekrefter Meyer overfor iTromsø at den siktede var i bestittelse av en kniv da han ble pågrepet.

Mistenkt for ran fredag morgen

Dette ble avslutningen på et døgn hvor den pågrepne for Shell-ranet i Tromsdalen sammen med en annen mann skal ha gjennomført ytterligere et ran, ved Shell i Nordkjosbotn fredag morgen.

Denne andre mistenkte ble pågrepet uten dramatikk fredag kveld klokka 21.07 på en privat adresse i Tromsø.

– Det ble gjennomført søk på en rekke forskjellige adresser i Tromsø fredag kveld. Både denne personen og mannen som ble pågrepet i natt ble funnet gjennom taktisk etterforskning, sier Meyer.

Operasjonlederen ønsker ikke å kommentere om det er gjort funn av en pistol som angivelig skal ha blitt brukt under ranet på Vollan.

Hjemmehørende i Tromsø

Mannen som ble pågrepet fredag kveld er født i 1994, mens mannen som forsøkte å rane nok en bensinstasjon i natt er født i 1986. Begge har bostedsadresse i Tromsø, og skal fremstilles for retten i løpet av lørdagen.

– Det som skjer nå er at vi vil gjennomføre grundige avhør av de to og så vil de i løpet av dagen fremstilles for retten for fengsling, opplyser Meyer.