To menn varetektsfengslet etter Shell-ranene

En av de mistenkte er tidligere straffedømt for vold.

Politijurist Gøril Lund  Foto: Ronald Johansen

nyheter

Fredag kveld ble en mann i 20-årene pågrepet på en privat adresse i Tromsø, mistenkt for det grove ranet av en Shell-stasjon i Nordkjosbotn. Natt til lørdag gikk ransalarmen på Shell i Tromsdalen, og en mann i 30-årene ble raskt pågrepet av politiet.

Lørdag klokken 14.00 ble de mistenkte fremstilt for varetektsfengsling. Politiet fikk medhold for fire uker, hvor to av ukene er i isolasjon.

- Den første personen er siktet for grovt ran i Nordkjosbotn, eller medvirkning til dette. Den andre er siktet for grovt ran eller medvirkning til dette i Nordkjosbotn, samt for ordinært ran i Tromsdalen, sier vakthavende politijurist Gøril Lund til iTromsø.

Hun forteller at det er uklart om det ble brukt våpen under ranet i Tromsdalen, mens man mener det ble truet med skytevåpen i Nordkjosbotn. Politijuristen ønsker foreløpig ikke å kommentere foto eller annet bevismateriale fra ranene.

- Det er fortsatt en tidlig fase i etterforskningen, så jeg vil ikke kommentere bevis, sier hun.

Kjenning av politiet

Mannen i 30-årene er tidligere ubeskrevet for politiet, mens 24-åringen blir ansett som en kjenning.

- Han er tidligere straffedømt og har noen voldsdommer bak seg. Han er avhørt, men vil ikke forklare seg, sier Lund.

Den eldste av de ransmistenkte har ifølge politijuristen erkjent straffeskyld for ranet i Tromsdalen, men ikke for det væpna ranet i Nordkjosbotn.

Utforsk tema:

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter