Får 117 millioner kroner

Kommunene og fylkeskommunen i Troms får utbetalt 117 millioner kroner av overskuddet fra KLP.

OVERSKUDD: Kommunene og fylkeskommunen i Troms får utbetalt 117 millioner kroner. Foto: Jon Terje Eiterå 

nyheter

Pensjonsselskapet blir eid av arbeidsgivere med offentlig tjenestepensjon. På bakgrunn av dette går derfor deler av KLP sitt overskudd tilbake til kommunene i Troms, samt fylkeskommunen.

- Overskuddet kan brukes til å betale fremtidig pensjonspremie, slik at kommunene må betale mindre fra egen lomme. Over tid gir det mer penger til velferdstjenester, som for eksempel flere lærere og sykehjemsplasser i mange kommuner, sier Sverre Thornes, konsernsjef i KLP i en pressemelding.

I fjor havnet den verdijusterte avkastningen til KLP på 6,7 prosent. Det vil si at pensjonsselskapet kan sende over fem milliarder kroner tilbake til eierne.

- Det er vesentlig mer enn eierne forventer og det bil sikkert bli godt mottatt, sier Thorsnes.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter