Mann i 40-årene tiltalt for en rekke lovbrudd:

– Stjal to biler, én båt, kampsportutstyr, jakke fra Fretex, bakhjul til sykkel og to sekspakninger med cider

Én gang ble han stoppet av politiet i en stjålet båt, og to ganger har mannen stjålet personbiler, ifølge tiltalen.

Mannen må møte i retten i august.  Foto: Ronald Johansen

nyheter

Nord-Troms tingrett skal i august ta stilling til en lang tiltaleliste, når mannen i 40-årene fra Tromsø må møte i retten.

Ved to anledninger skal mannen ha stjålet personbiler, ifølge tiltalen. Det første tyveriet skjedde fra en garasje i Stakkevollvegen, i juli 2016. To dager senere fant politiet bilen hensatt ved Rema 1000 i Strandvegen. Det andre skal ha skjedd i januar 2017, da en personbil ble stjålet fra en privatadresse, og deretter kjørt rundt med på ulike veger i Tromsø.

Stjal båt

I juni 2016 skal mannen ha stjålet en motordrevet gummibåt, tilhørende en annen person. Denne båten skal han ha brukt helt til han ble stanset av politiet senere samme dag.

Et par uker senere ble mannen stoppet da han kjørte en moped som hadde påsatt registreringsskilt som tilhørte et annet kjøretøy. Han er også tiltalt for å ha kjørt denne mopeden i alkoholpåvirket tilstand, samt for ikke å ha gyldig førerkort.

Mannen skal hakjørt uten førerkort ved et tilfelle i september 2016 også, da han skal ha ført en personbil.

Mottok utbytte fra tyveri

Ved tre anledninger skal mannen ha stjålet gjenstander fra andre. Det ene tilfellet skjedde i desember 2016, da mannen, ifølge tiltalen, klippet av låsen og tok bakhjulet på en sykkel tilhørende en privatperson. I januar 2017 skal mannen ha stjålet en jakke fra Fretex-butikken, og i september samme år skal han ha stjålet to sekspakninger med cider fra en dagligvarebutikk.

I august 2016 skal mannen ha mottatt diverse kampsportutstyr tilhørende Tromsø Kampsportsenter, til tross for at utstyret var utbytte fra et tyveri.

Møtte ikke til soning

I juni 2017 unnlot mannen å møte til soning i Verdal fengsel, av en dom fra Nord-Troms tingrett fra desember 2016. Dette er han nå tiltalt for. I tillegg er mannen tiltalt for å ha vært i besittelse av en mindre mengde hasj ved en anledning i oktober 2016.

Det vil bli lagt ned påstand om erstatning til de fornærmede partene i saken.