Din Taxi må ut av lokalene innen nyttår: Ba kommunen om hjelp, men svaret de fikk var ikke positivt.

Fra og med nyttår har de 55 ansatte i Stein Sørensen persontransport ikke lenger lokaler på Sør-Tromsøya.

MÅ UT: Din Taxi har i dag lokaler i det gamle meieribygget.   Foto: Preben Olsen

nyheter

– Hele bygningsmassen er solgt, og det skal bygges leiligheter her. Vi har fått beskjed om at vi må ut av våre lokaler innen 01.01.2019, og det er ingenting per dags dato som tyder på at vi kan leie videre.

Det sier driftsleder Stine Haldorsen i Stein Sørensen persontransport Din Taxi AS. Selskapet som har eksistert i 50 år har holdt til i lokalene til Tine Meierier på Sør-Tromsøya siden 2005.

LES OGSÅ: Taxi-selskap raser mot UNN etter denne annonsen

I tillegg til oppsigelsen, sier Haldorsen at bedriften uansett har vokst ut av lokalene sine. Nå er de på jakt etter et nytt sted å huse et tyvetalls biler og 55 ansatte.

42 taxier tilknyttet sentralen

– Vi er åpent for alt egentlig. Vi kan både bygge selv, kjøpe eller leie. Det viktigste er at vi får på plass en løsning innen vi må ut fra de gamle lokalene, sier Haldorsen.

I tillegg til taxi-drift driver selskapet tilrettelagt skoleskyss, helsebuss og nordlys-kjøring. De eier både minibusser, storbusser, VIP-biler og har rundt 42 taxier tilknyttet sin sentral.

LES OGSÅ: Støtter prøveordning med eltaxi i regi av Din Taxi

– Vi er på utkikk etter et sted hvor vi kan ha vaskehall, verksted, innendørs garasje, parkeringsplasser til våre ansatte, administrasjonsbygg og fasiliteter for våre sjåfører.

Leter videre

For ett år siden sendte Haldorsen et brev til kommunen for å forhøre seg om de hadde en egnet tomt de kunne få kjøpt for å bygge seg ett nytt hovedkvarter. I brevet stod det blant annet at de var «på utkikk etter tomt i nærheten av tunnelene eller på Tromsøya (...) Vi er på utkikk etter 4-6 mål hvor vi skal sette opp bygg med en grunnflate på ca 1000 m2. Dette er for alle våre busser, taxier, ansatte og parkeringsplasser.»

Nå foreligger svaret fra Tromsø kommune, men leder av eiendomskontoret, Marianne Knapp, har ikke et positivt svar til selskapet.

I brevet står det at kommunen ikke har noen passende næringseiendommer i området de ønsker.

– Vi må bare lete videre. Vi har også forespurt kommunen etter en mindre tomt, men de hadde heller ikke noe slikt ledig. For oss som driver tilrettelagt skoleskyss er vi avhengig av å være plassert sentralt for å kunne gjøre jobben enklest og best mulig. Vi har flere steder vi har sett for oss, men hvis vi ikke finner en tomt er det også et alternativ å leie inntil vi finner noe permanent, sier Haldorsen.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter