Nå kan du fly fra Tromsø til Kina

Du må bare innom Finland først.

TIL KINA: Finnair vil ifølge Troms fylkeskommune snart åpner en egen rute mellom Guangzhou og Helsinki, samtidig som det nettopp er annonsert at Widerøe starter med direkterute mellom Helsinki og Tromsø.Kreditering: Google Maps

nyheter

To nye flyselskap skal åpne to nye direkteruter i løpet av våren: Mellom Kina og Helsinki og Helsinki og Tromsø.

Det melder Troms fylke på sine nettsider.

En delegasjon fra Troms har vært i Guangzhou i Kina for å knytte kontakter på tvers av landegrensene. Delegasjonen bestod blant annet av folk fra reiselivet og sjømatnæringen, i tilleg representanter fra administrasjonen i Troms Fylke.

- Det var en vellykket tur, med mange inntrykk og vi har knyttet mange nye kontakter. Det er stort, det er mye folk og vi fra Troms har et stort potensiale til å få til noe i Kina – særlig de to næringene som var representert i vårt følge, sjømat og reiseliv, sier Willy Ørnebakk til fylkeskommunens nettsider.

- Vi hadde et omfattende program med mange møter med alt fra flyselskaper til importører av mat og turoperatører som selger turer mot alle land – inklusive Norge, forteller Ørnebakk om besøket.

På møtet kom det fram at mens Widerøe åpner ny direkterute til Helsiniki, åpner Finnair en ny rute til Kina.

- Etter hvert som velstanden i Kina øker og disse menneskene får større interesse for å besøke områder de ikke har besøkt før, ligger det et potensiale her vi har vanskelig for å se for oss i dag. Samtidig øker sjømatforbruket internt i Kina så mye at markedet her for våre varer vil bli enda sterkere, sier Ørnebakk ifølge fylkeskommunens nettsider.