Fra 00.00 natt til onsdag gjennom hele dagen gjennomfører TISPOL (Europeisk trafikkpolitisamarbeid) et såkalt «Speedmarathon». Dette i forbindelse med at utrykningspolitiet kjører ekstra mange fartskontroller over hele landet denne uken.

Lenger ned i saken oppdaterer vi fortløpende på hvilke kontrolloer som gjennomføres.

- Dette er en kontroll som foregår over mange land i hele Europa, hvor både vi i UP og lokalt politi deltar. Vår aktivitet går som normalt, men vi kommer til å redusere andre type kontroller og prioritere fart. Når vi først er på veien så vil vi sette søkelyset på fart, sier distriktssjef Geir Marthinsen i Utrykningspolitiet.

UP setter søkelyset hovedsakelig på hovedveinettet, som da vil si E8 og E6.

- Det vil ikke prege Tromsø serdeles ekstra i forhold til det vi vanligvis gjør.

- Hva synes du om tiltaket?

- Det har sin effekt og dere i media skriver om det. Det får en effekt i forebyggende hensende. Det at vi i større grad setter søkelyset på fart har ført til flere reaksjoner på fart. Det viser bare behovet for å gjøre denne type aksjoner. Et av aspektene er å avdekke de som kjører fort, et annet er å gjør folk kjent med de fartsutfordringene som er på veiene.

- Har det forebyggende effekt?

- Det er lett å måle hvor vi stopper. Det er vanskelig å måle effekten.

Det er Troms Politidistrikt som hovedsakelig tar seg av de lokale kontrollene.

- Vi driver med trafikkontroll hver eneste dag. Spesielt om morgenen, førsto og fremst med søkelyset på sikring av barn og fart ved barneskoler og barnehager. Vet ikke hvorfor det har fått spesiell oppmerksomhet i dag, vi jobber på som vanlig vi. Dere kommer hverken til å se oss mer eller mindre enn tidligere, sier operasjonsleder Steinar Gudmundsen ved Troms Politidistrikt.

DISSE KONTROLLENE HAR BLITT GJENNOMFØRT (OPPDATERES FORTLØPENDE):

Politiet oppdaterer fortløpende på Twitter.

  • Klokken 12.29 skriver politiet på sin Twitter-konto at en person er siktet for ruspåvirket kjøring etter å ha blitt stanset i Lavangsdalen. Ifølge politiets oppdatering er de nødvendige prøver sikret og førerkortet blir beslaglagt og sak opprettet.

  • Klokken 01.04 skriver politiet på Twitter at de har gjort et førerkortbeslag etter at de avholdt fartskontroll på Stakkevollvegen. Førerkortbeslaget ble gjort etter en måling på 70 kilometer i timen.

  • Klokken 02.39 skriver politiet nok en gang at de har siktet person for ruspåvirket kjøring. Dette i Tromsø-området. Vedkommende erkjenner forholdet og politiet har sikret seg nødvendig prøver. De har også beslaglagt førerkortet og opprettet sak på sjåføren.

  • Klokken 08.54 har det onsdag morgen blitt gjennomført en trafikkontroll ved Gyllenborg skole og en ved Ersfjordbotn Skole. Etter kontrollen ble det utstedet et forelgg for kjøring mot forbudsskilt ved Gyllenborg.