Her er de mest populære studiene ved UiT

Aldri før har UiT Norges arktiske universitet vært så populært blant søkere.

Universitetet Universitetsområde  Foto: Ronald Johansen / iTromsø

nyheter

Nå er søkertallene til UiT Norges Arktiske universitet offentligjort. I år er det et rekordstort antall søkere, med en økning på 14,34 prosent fra 2017.

8.820 søkere har et studium ved UiT som sitt førstevalg i Samordna opptak.

– Dette er fantastiske nyheter for UiT, vi øker mest av universitetene i Norge. Vi har gode søkertall til jus og medisin og rekordsøkning til lærer- og sykepleierutdanningene våre. I år feirer UiT 50 år og det er ekstra hyggelig at vi i jubileumsåret befester vår posisjon som en av Norges viktigste utdanningsinstitusjoner, sier rektor Anne Husebekk, i en pressemelding.

Det er sykepleierutdanningen som er den aller mest populære, ifølge tallene.

Luftsfartsfag er det det vanskeligste å komme inn på.

I tillegg kommer det fram at det er flere søkere fra Sør-Norge enn tidligere, hvor den sterkeste veksten kommer fra. UiT er likevel først og fremst det foretrukne universitetet for de som er bosatt i Nord-Norge.