– Dette er utrolig gledelig, i dag jubler vi på UiT, sier prorektor Wenche Jakobsen.

Ifølge tall fra Samordna opptak har hele 8.820 søkere hatt et studium ved UiT som sitt førstevalg.

Nå vil universitetet øke antall studieplasser.

Les også: Her er de mest populære studiene ved UiT

– Ikke alle får plass

Med så mange søkere til flere av universitetets studier, er det flere som vil få avslag på søknaden sin.

– På studier som paramedisin, akvamedisin og luftfartsfag vil ikke alle få plass, det samme er det med medisin og psykologi, sier Jakobsen.

Luftfartsfag vil igjen være det studiet det er vanskeligst å komme inn på, med 16,7 søkere per studieplass.

På andreplass kommer et studie som er nytt av i år ved UiT: paramedisin. Der vil hele 291 søkere knive om 20 studieplasser.

– Vi er i dialog med departementet om å øke antall studieplasser ved UiT, men i første omgang vil det gjelde sykepleier og fiskerifagene våre.

Les også: Må kutte 84 millioner kroner

Flere vil bli lærer

– I fjor opplevde vi en kolossal økning i antall søkere til lærerutdanningen, til tross for at kravene for å komme inn har blitt strengere. Jeg tror det har litt med at vi nå tilbyr lærerutdanning på masternivå og at læreryrket har fått økt status, sier Jakobsen.

Den store økningen kan også ha noe med at regjeringen i fjor vedtok en ordning for å slette deler av studielånet til alle som utdanner seg til lærer fra 2017.

– Det er veldig bra at så mange ønsker å bli lærer nå, ettersom vi egentlig forventet en lærermangel i fremtiden.

Av de 505 som har søkt et lærerstudie ved UiT har flest søkt seg til barnehagelærer eller grunnskolelærer for 1.–7. trinn.

Størst økning i Norge

UiT har opplevd en rekordøkning i antall søkere til høyere utdanning i år på 14,34 prosent. På landsbasis er økningen på 4,73 prosent.

– Jeg tror det har blitt mer og mer populært å studere ved UiT. Vi har en del økning i unge som søker seg hit sørfra, og ikke bare omvendt, noe som er veldig positivt.