Tromsølærlinger tok pallplass i nordisk mesterskap

Kokkelærlingene Madelen Rolland og Jon Erlend Matre kom på pallen i nordisk mesterskap for kokkelærlinger.

BRONSE: Gunnar Jensen (i midten) er godt fornøyd med at Madelen Rolland og Jon Erlend Matre kom på pallen i nordisk mesterskap for kokkelærlinger.  Foto: Petter Markussen

nyheter

Denne helgen gikk nordisk mesterskap for kokke- og servitørlærlinger av stabelen i København.

Der deltok tromsøværingene Madelen Rolland og Jon Erlend Matre, som er lærlinger på Mathallen. Lærlingene har tidligere vunnet TineCupen, som er NM for elever på videregående skole.

BAKGRUNN: Kokkelærlinger fra Tromsø skal konkurrere mot Nordens beste (for abonnenter)

– Veldig jevnt

Lørdag kveld ble det klart at Rolland og Matre fikk tredjeplass i det nordiske mesterskapet. Lærlinger fra Island og Danmark tok henholdsvis andre- og førsteplassen.

– Det har vært veldig jevnt mellom deltakerne både på smak og presentasjon. Selv jeg som satt i juryen visste ikke hvordan pallen kom til å bli seende ut. Likevel er vi veldig fornøyd med å ha fått tredjeplass, forteller lagleder og mentor Gunnar Jensen, kjøkkensjef på Mathallen.

Nådde målsettingen

Da lærlingene kom til København hadde de som mål om å komme på pallen.

– Vi er veldig fornøyd med bare å få komme hit. Vi hadde en målsetting om å komme på pallen. De er kanskje litt skuffet over at det ikke ble sølv eller gull, men de bør være veldig fornøyd med å ha fått bronse, sier Jensen.

LES OGSÅ: Jon Erlend (19) og Madelen (19) fra Tromsø vant Norgescupen for kokkelærlinger: – Nå skal det feires

Marginene på feil side

Lærlingeduoen har utmerket seg i tidligere konkurranser, noe Matre tidligere har uttalt at det bare har vært flaks. Det er Jensen uenig i.

– Jeg mener fortsatt at det ikke har vært flaks. Denne gangen var det veldig jevnt, men tidligere har de utmerket seg på en positiv måte. Kanskje de hadde uflaks denne gangen, sier Jensen, som tror de var marginer unna førsteplassen.