Barn fra hele landsdelen underholdt med folkedans

Stortorget ble fylt av danseglade barn og unge i fjonge folkedrakter lørdag.

DANSEGLEDE: Deltakerne på landsdelsstevnet i folkedans hadde en rekke kunster å vise fram til publikummet på Stortorget. 

nyheter

Denne helga går nordnorsk barnestevne i folkedans av stabelen i Tromsø, og barna ønsket gjerne å vise fram sine kunster.

Lørdag ettermiddag marsjerte en tropp på nærmere hundre personer gjennom Storgata, med kursen mot torget for å svinge seg i en real fremvisning. Tonene fra feler og trekkspill sørget for god stemning i solskinnet.

– Stevnet er en møteplass for barna som driver med folkedans i regionen. Nå er vi her for å vise oss litt fram, sier leder av Barneleiken i BUL-Tromsø, Karen Lone.

REKRUTTERER: Karen Lone fra Banlekeiken i BUL-Tromsø ser gjerne at flere barn melder seg inn. 

Kurs, fest og sosiale aktiviteter

Barnestevnet i folkedans trekker til seg deltakere fra hele landsdelen.

– I år har vi deltakerne fra blant annet Bodø, Tverlandet, Evenes og Lofoten, forklarer Lone, idet den tallrike rekka av bunadskledde tok oppstilling på Stortorget.

LANG, LANG REKKE: Snaut hundre mennesker, de fleste barn og unge, marsjerte gjennom Storgata til toner fra trekkspill og feler lørdag. Alle foto: Helge Skog 

Det er rundt 80 barn og unge med på stevnet denne helga.

– Vi er nok snaut hundre personer her, med voksne inkludert. Vi arrangerer kurs, og i kveld blir det stevnefest med forskjellige sosiale aktiviteter, sier Lone.

Ønsker flere barn fra Tromsø

Lone legger ikke skjul på at Barneleiken ønsker å rekruttere flere barn og unge. Fremvisninga på Stortorget er i så måte positivt, mener hun.

– Barneleiken i Tromsø består av et drøyt dusin barn, og her kan de dele hva de har lært med andre.

– Er det mer enn bare dans man lærer i Barneleiken, og kan man konkurrere i dette?

– Det er i så fall uformell konkurranse, hehe. Barneleiken er en blanding av dans, lek, sang, musikk og sosialt samvær, sier Lone.