Har du astma? Da bør du være ekstra bevisst i dag

Mandag er det svært dårlig luftkvalitet.

Illustrasjonsfoto  Foto: Ronald Johansen

nyheter

I dag, mandag, meldes det om høyt nivå av luftforensing i Tromsø, som eneste by i Norge.

Dette melder nettstedet lufkvalitet.info, som overvåker og varsler om lufkvaliteten rundt omkring i landet. Nettstedet er utviklet og driftes av Norsk Institutt for Luftforskning (NILU) på vegne av Miljødirektoratet, Statens Vegvesen og NILU.

Høyt nivå, er det neste høyeste nivået av luftforurensing og kan gi betydelig helserisiko. Helseffekter kan forekomme, ifølge nettstedet, hos astmatikere og personer med andre luftveissykdommer, samt alvorlige hjerte- og karsykdommer.

Nettstedet skriver at barn med luftveislidelser som astma og bronkitt, samt voksne med alvorlige hjertekar- eller luftveislidelser bør redusere utendørsaktiviteten når luftforurensingen er på et slikt nivå og ikke oppholde seg i det mest forurensede områdene.