Inger-Heidi skal lede TV-aksjonen i Troms og Finnmark

Pengene fra årets TV-aksjon går til Kirkens Bymisjon. Inger-Heidi Brindley Kjærvik fra Trollvik skal lede arbeidet med den årlige dugnaden i Troms og Finnmark.
nyheter

Hun skal lede aksjonen i nord for andre gang, skriver Folkebladet mandag.

– Jeg gleder meg masse til å få jobbe sammen med alle de engasjerte frivillige i Troms og Finnmark. Her gjøres det en fantastisk innsats fra barn, voksne, trossamfunn, skoler, og næringslivet, sier Kjærvik.

– Rause

– Folk her i nord er både rause og inkluderende og har stor giverglede. Dette blir gøy, sier hun og gleder seg til å ta fatt på jobben med å mobilisere flere hundre frivillige og bøssebærere i Troms og Finnmark.

– I Norge i dag er det altfor mange som opplever å stå utenfor. Ved å åpne dører og legge til rette for at flere møtes, skal vi vise hvorfor årets TV-aksjon er så viktig. Vi skal tilby mennesker som opplever å stå utenfor, et nytt fellesskap, en seng eller en samtale og slik bidra til at flere får muligheten til å oppnå egne mål og drømmer, sier Kjærvik.

Inkluderende

Midlene fra årets TV-aksjon skal gå til Kirkens Bymisjons arbeid for et varmere og mer inkluderende samfunn. TV-aksjonen går av stabelen 21.oktober.

– TV-aksjonen er helt unik i verdenssammenheng. Da samles hele Norges befolkning for en viktig sak én søndag i oktober. Kongefamilien, statsministeren, næringsliv, organisasjoner, trossamfunn og mannen i gata bidrar alle til å skape et varmere og mer inkluderende samfunn, sier Kjærvik.

Verdens største

Den norske TV-aksjonen har blitt arrangert en søndag i oktober hvert år siden 1974.

NRK TV-aksjonen er verdens største innsamlingsaksjon. Hvert år besøker rundt 100.000 bøssebærere samtlige av Norges 2,3 millioner husstander.

Over 7.000 frivillige jobber fram mot aksjonsdagen for å mobilisere alle bøssebærerne.