Tromsøarkitekt vant to priser under verdens største designprisutdeling

Arkitekt Snorre Stinessen vant både gull og platinum for sine hytter.
nyheter

15. april ble vinnerne av verdens største, internasjonale designpris «A’ Design Award» offentliggjort.

Under utdelingen deles det ut en rekke ulike priser innenfor mange former for design og arkitektur.

Snorre Stinessen stakk av med to svært gjeve priser innenfor kategorien arkitektur.

VUNNET FLERE PRISER: Snorre Stinessen har vunnet mange priser siden han startet sitt eget arkitektbyrå i 2013.   Foto: Kjell Ove Storvik

Stinessen vant gull for sitt hytteprosjekt i Efjord, som ligger i Ballangen i Nordland, og platinum, som er den aller mest høytstående av prisene, for hytteprosjektet Malangen Retreat.

– Hva synes du om å vinne slike priser?

– Det er selvfølgelig veldig hyggelig. Det er et ordentlig klapp på skulderen og en anerkjennelse på at det man holder på med er bra, sier Stinessen.

Han vant for øvrig også pris i fjor under samme utdeling for sitt prosjekt Manshausen i Steigen i Nordland. 

Nærhet til naturen

De to ovennevnte hyttene sto ferdig i 2017 og er først og fremst laget for privat bruk. Eierne av hyttene er aktive på Instagram, hvor de flittig viser fram hyttene fra ulike vinkler. «Cabin_efjord», som den ene heter på Instagram, har nesten 12.000 følgere og vant prisen «Cabin of the year» under interiørprisen «Gullfjæren» tidligere i år.

– Det var veldig spennende å jobbe med disse prosjektene. Det er et privilegium å få denne type oppgaver og få lov til å jobbe med kunder som er engasjerte og interessert i å skape noe litt spesielt, forteller Stinessen.

Han er opptatt av at hans prosjekter skal tilpasses omgivelsene de er plassert i, noe både Malangen og Efjord bærer preg av.

– Da jeg jobbet med hytta i Efjorden, kjørte jeg ganske mye opp og ned til området. Den delen av Nordland er fantastisk vakker med de spektakulære fjellene. Det er veldig spennende å få lov til å plassere noe i den konteksten hvor man kan søke og forholde seg til landskapet.

– Hva er folk ute etter når de bestiller slike «unike» hytter?

– Det handler ofte om kunden sine ønsker og funksjonelle behov, i tillegg til stedet hytta skal ligge på. For Efjorden var det litt andre funksjonelle behov og ønsker enn for den i Malangen, da de ligger veldig forskjellig til i naturen og i ulike landskap. Kundene er ofte i slike sammenhenger opptatt av nærheten til naturen og det å være ute i større grad enn man kanskje er hjemme, sier Stinessen.

Flere fremtidige prosjekter

Stinessen er født og oppvokst i Tromsø. I 1999 var han ferdig utdannet arkitekt. I 2013 startet han sitt eget byrå «Stinessen arkitektur».

– Før det jobbet jeg med en del forskjellige ting, men siden da har jeg kun vært arkitekt og det er jeg veldig glad for.

I tillegg til prosjekter i Nord-Norge, har Stinessen flere prosjekter over hele verden, blant annet i Italia og Australia.

– Akkurat nå holder jeg på med flere prosjekter som er i byggefasen. Blant annet ett ved Narvik-fjellet. Utviklingen der er veldig spennende. I tillegg holder jeg på med et prosjekt lenger sør i landet hvor vi startet arbeidet denne uken og ett i Italia. Det er flere ting å følge med på samtidig, men det er gøy.