Har du drukket kaffe i dag? Det kan beskytte mot hjertesykdom

Mennesker mer hjerteflimmer trenger ikke holde seg unna koffein, kanskje tvert i mot.

KAFFE KAN VÆRE BRA FOR DEG: Nyt kaffen din meg god samhvittighet.   Foto: Pexels

nyheter

Hjerterytmeforstyrrelser som atrieflimmer eller ventrikkelflimmer gjør at hjertet banker uregelmessig. Dette kan være ufarlig, men kan i visse tilfeller også ha sammenheng med slag og hjertesvikt.

Før fikk personer med hjerteflimmer beskjed om å holde seg una koffein, da det ble antatt at det kunne øke risikoen for hjerteforstyrrelser.

Nå har australske forskere, i ledelse av Aleksandr Voskoboinik, gjennomgått denne forskningen og konkludert med at kaffe er trygt og at det kan beskytte mot hjerteflimmer.

Dette skriver forskning.no

Forskerne har sett på flere tidligere studier og sammenlignet det med data over sykdom. Av disse undersøkelsene kom det fram følgende resultat: Store mengder kaffe, opptil ti kopper om dagen, ser ikke ut til å ha en negativ effekt på hjerterytmen.

Forskning.no skriver at det er mulig koffeinet faktisk hjelper, ved å blokkere stoffet adenosin, som kan være med på å utløse atrieflimmer.

Likevel anbefaler ikke forskerne ti kopper med kaffe, men de mener at det er helt trygt, og muligens beskyttende å drikke tre kopper.

Det påpekes likvel at det kan være individuelle forskjeller, noen kan oppleve hjerterytmeforstyrrelse når de drikker kaffe, da må man ta hensyn til det.