Kommunestyret

«Fotballpappa» Pål Jakobsen stakk av med likestillingsprisen

Kommunens likestillingspris ble onsdag utdelt til deres egen kommunikasjonssjef og fotballildsjel, Pål Jakobsen, for hans innsats for likestilling i fotballmiljøet.

Prisvinner: Her er Pål Jakobsen sammen med ordfører Kristin Røymo i det han tar i mot prisen.  Foto: Martin Lægland

nyheter

– Han har et brennende engasjement, og har gjennom flere år jobbet for å utjevne forskjellsbehandling mellom jenter og gutter, og kvinner og menn innen fotball, sier ordfører Kristin Røymo som delte ut prisen.

– Kampen for likestilling i fotballen er på ingen måte ferdig, men ved hjelp av Jakobsen fikk saken et løft og fikk mange til å våkne opp. Hans engasjement smitter og han har fått likestillingskampen i Fotball-Norge til å rulle, sa hun før hun delte ut prisen til Jakobsen, eller «fotballpappa Pål Jakobsen» som hun titulerte han.

LES PÅL JAKOBSENS DEBATTINNLEGG: «Det er noe riv ruskende galt i hvordan jenter blir behandlet i norsk fotball»

Jakobsen ble rørt da han tok imot prisen.

– Jeg går i bakken, sa han før han begynte på sin takketale:

– Dette er mildt sagt overraskende, og føles på en måte ufortjent, for det er så mange som har jobbet så hardt for likestilling de siste årene. Det har skjedd utrolig mye bra for likestilling i fotballklubber i Tromsø de siste årene. Lenge var det bare ord på Alfheim, men nå har de gjort ord om til handling, og gjør enormt mye bra.

Jakobsen trekker også fram flere andre klubber som har laget egne talentprogram og opplegg for jentelag, og satsing på jenter.

– Samtidig er det ennå kjempelangt igjen. Guttene får de beste trenerne, mest oppmerksomhet i media, og vi foreldre behandler også guttene bedre. Det må hver og en av oss gjøre noe med. Vi må slutte å snakke om jentefotball og starte å snakke om jenter som spiller fotball, formante Jakobsen til applaus fra kommunestyret.

Prisvinneren får 25.000 kroner av kommunen som belønning for innsatsen.

LES OGSÅ: I sommer skrev Pål et krast innlegg på vegne av jentefotballen. Nå tar klubbene grep.