Avinor har satt opp fire nye sluser i sikkerhetskontrollen

Inntil nylig måtte passasjerer som skulle ut og fly fra Langnes levere billetten til vekterne i sikkerhetskontrollen.

NYTT SYSTEM: – Nå skal du skanne din egen billett når du skal gå gjennom sikkerhetskontrollen, sier Mona Ringstrand, kommersiell sjef i Avinor på Tromsø lufthavn.  Foto: Ronald Johansen / iTromsø

nyheter

Ved større norske flyplasser har det lenge vært på plass et system hvor man skanner sin egen billett før man sender bagasjen og kroppen gjennom røntgenmaskin. Nå er den samme løsningen omsider også innført i Tromsø.

Kommer etter

– Dette er noe Avinor innfører på de fleste lufthavner på vår størrelse. Hensikten er å gjøre reisen enklere for passasjerene. Når folk skal skanne boardingkortet sitt selv så vil sikkerhetskontrollen gå raskere, sier Mona Ringstrand, kommersiell sjef i Avinor på Tromsø lufthavn.

Gardermoen har hatt dette systemet lenge, men også mindre flyplasser som Ålesund og Bodø har fått på plass et slikt system.

Fire sluser

Den nye porten har fire sluser, to i ordinær størrelse til høyre og to litt bredere til venstre som gir plass til rullestolbrukere. Slusa helt til venstre er imidlertid reservert crew og ansatte.

– Er det mange nok sluser til å ta unna alle passasjerene?

– Vi satte det nye systemet på plass i uka etter påskeferien. Securitas i sikkerhetskontrollen har gitt oss tilbakemelding om at dette fungerer veldig fint. Det som imidlertid er viktig er at passasjerene passer på å ha boardingkortet klart når de kommer opp trappa, så man unngår kødannelse på toppen, sier hun.