Det blir grått i helgen, men neste uke kommer våren for fullt

Gråværet fortsetter til og med søndag, men neste uke ser veldig lovende ut for vårklare tromsøværinger.

Godvær på vei: Gråværet gir seg på søndag og neste uke kan vi få lengre perioder med sol.   Foto: Ronald Johansen

nyheter

Til og med søndag vil været fortsette i samme spor som det har gjort tirsdag og onsdag, med periodevise regnbyger og tett skydekke.

– Det vil ikke komme ned store mengder nedbør og temperaturen vil ligge på rundt fem grader. Det blir stort sett overskyet og lite sol til og med søndag, mens vinden ser ut til å holde seg på en sørlig til nordøstlig bris, sier meteorologikonsulent Rune Skoglund ved Vervarsling for Nord-Norge.

DELTA I KONKURRANSEN: Klarer du å gjette når Tromsø blir snøfritt?

Smeltevær

Mildværet den siste tiden har fått fart på snøsmeltingen, og onsdag 25. april var den offisielle snødybden i Tromsø 62 centimeter. Den vil nok rase nedover den neste tiden.

– Er vi ferdig med snø for nå?

– Altså, vi har jo tidligere hatt snøfall så sent som juni og juli, så man skal jo være litt forsiktig. Det jeg kan si er at den nedbøren som kommer denne uka, kommer i form av regn og at vi forhåpentlig er rimelig ferdig med snøen.

Vår i anmarsj

Langtidsvarselet ser derimot mer lovende ut. Allerede mandag er det bedring i sikte.

– Slik det ser ut nå vil vi neste uke få en gradvis temperaturstigning opp mot rundt 9–10 grader mot slutten av uken. Det vil bli lengre perioder med oppholdsvær og gode perioder med sol. Vinden snur til sørvest, men blir værende på bris, sier Skoglund.