SV-topp sier nei til gjenvalg

Ingrid Marie Kielland ønsker ikke å være partiets førstekandidat ved neste kommunevalg.

FERDIG: Ingrid Marie Kielland (SV) gir seg i lokalpolitikken. Hun er siste i rekken av flere sentrale politikere som takker for seg.  Foto: Ronald Johansen / iTromsø

nyheter

Det melder politikeren på Facebook onsdag formiddag og i et blogginnlegg.

– Lurt å rullere på verv

Kielland er i dag formannskapsmedlem og gruppeleder for Sosialistisk Venstre i Tromsø kommune, samt ansatt som førsteamanuensis i samfunnsfag og geografi ved UiT. Hun har to perioder bak seg i kommunestyret, og vil dermed ha sittet åtte år i kommunestyret ved kommunevalget til neste år.

– Jeg tenker det er lurt å rullere på verv. Og åtte år av et 41 år gammelt liv er ganske lenge, så jeg ser fram til å få mer tid til andre ting. Jeg for alltid være et politisk menneske som finner politikk i stort og smått, sier hun.

Gikk på en smell

Kielland har vært åpen om egne psykiske utfordringer, og at hun fortalte i fjor sommer om at hun hadde blitt utbrent etter å ha vært sykemeldt fra sine politiske verv over flere måneder. Hun klarte ikke å koble av etter valgkampen i 2015.

– Jeg slet med konsentrasjonen, var tømt for energi og fikk hodepine. Jeg bet bare tennene sammen og jobbet gjennom det altfor lenge. Jeg var utslitt, og ble til slutt sykemeldt fra mine verv i politikken fra påske til over sommeren, sa Kielland til iTromsø da hun var tilbake i politikken.

Hun forteller at de erfaringene har vært viktig når hun vurderte gjenvalg.

LES OGSÅ KOMMENTAREN: Ikke kast bort tiden på å stille til gjenvalg, Kristin

– Politikk og to jobber i 50 prosent stillinger er krevende. Jeg ser nå fram til å ha mer tid til egen helse, venner og familie. Det skal bli godt å enklere legge en fornuftig tidskabal i hverdagen, sier hun.

Flere sier nei til gjenvalg

SV-politikeren følger dermed en lengre rekke med profilerte tromsøpolitikere som sier nei til gjenvalg i 2019.

Senest i går kunne iTromsø melde at Øyvind Hilmarsen (H) dropper gjenvalg, mens Frps Jan Blomseth, Jarle Aarbakke (Ap), Jonas Stein (V), Brage Sollund (Ap), Ragni Løkholm Ramberg (Ap) og partileder Elisabeth Steen (Ap) har alle sagt at de ikke ønsker gjenvalg.

Rødts Jens Ingvald Olsen og Arbeiderpartiets ordfører Kristin Røymo har på sin side signalisert ønske om gjenvalg.