Tradisjonen for russen i Nordkjosbotn er å ha dåp på kvelden 30. april, før de reiser med buss inn til Tromsø for å feire videre sammen med tromsørussen.

– Ble litt paff

Nå melder Nye Troms at russen i Balsfjord har fått streng beskjed fra politiet om å holde seg unna Telegrafbukta.

– Det var en fra politiet i Tromsø som ringte meg og sa de var klar over at russen i Nordkjosbotn pleide å komme dit, og at de ville informere om vi ikke er velkommen i år. Jeg ble litt paff, sa det var greit og la på, sier Jonas Rodahl Johansen, russepresident i Nordkjosbotn til avisen.

Det er mellom 60 og 70 russ i Nordkjosbotn i år, og det skal ifølge presidenten blant annet være bestilt buss for å frakte russen til Tromsø allerede.

Vil bli bortvist

Politibetjent Kenneth Helberg hos ungdomsgruppa til Troms politdistrikt sier at årsaken til at tilreisende russ ikke er velkommen i Telegrafbukta natt til 1. mai, er for å forebygge bråk.

– Det som foregår natt til 1. mai, er ikke et russetreff. Det er tromsørussen sin russedåp. Da ønsker vi ikke at andre russ er til stede. Tidligere erfaringer viser at det blir en del bråk og støy mellom tilreisende og lokal russ. Dessverre blir det da sånn at tidligere hendelser går utover årets russ, sier Helberg til Nye Troms og slår fast:

– De vil komme til å bli bortvist fra stedet dersom de kommer dit. Bortvisningen er et pålegg fra politiet.