Nå begynner det å haste - fristen er ved midnatt:

Over 7.000 tromsøværinger har ennå ikke sjekket skattemeldingen

Ved midnatt i dag går fristen for å levere skattemeldingen for lønnsmottakere og pensjonister ut. Derfor begynner det å haste for de mange som ennå ikke har sett på skattemeldingen sin.

Illustrasjonsfoto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix 

nyheter

298.000 nordlendinger har åpnet og sett på skattemeldingen. Er du blant de 40.000 som ennå ikke har sjekket, bør du gjøre det nå, advarer Skatteetaten i en pressemelding mandag morgen.

– Skattemeldingen du har mottatt er forhåndsutfylt, men ikke ferdigutfylt. Vi anbefaler derfor at du bruker dagen i dag til å sjekke skattemeldingen, sier Siv Simonsen Kibsgaard, underdirektør i Skatt nord.

Fortsatt er det 14.396 i fylket - og av disse er 7.139 fra Tromsø - som ikke har åpnet skattemeldingen.

Man er selv ansvarlig for at opplysningene i skattemeldingen stemmer, og man må selv kontrollere at alle inntekter og fradrag er korrekten. Dersom du ikke sjekker og retter skattemeldingen, kan du risikere å gå glipp av fradrag du skulle hatt, eller du kan bli stilt til ansvar for å ha oppgitt feil inntekt til Skatteetaten.

Av de som leverer skattemeldingen som næringsdrivende, er det kun 2.527 av 3.693 personer som har lest skattemeldingen. Det tilsvarer kun 68,4 prosent. Fristen for næringsdrivende er 31. mai.