Denne kaffebaren har droppet all plast

Nå er det bare papp, glass og bioplast som gjelder.

Jenny Carbonell og de andre på Kaffebaren er svært fornøyde med de nye miljøvennlige løsningene.  Foto: Norges arktiske studentsamskipnad

nyheter

Det har den siste tiden vært et stort fokus på å kutte i mengden engangsplast. Nerstranda kjøpesenter tilbyr papirposer i alle butikker, og Hurtigruten har annonsert at de skal kutte all unødvendig engangsplast.

Siste tilskudd til rekken av miljøtiltak er Norges arktiske studentsamskipnad, som nå kutter all plast i kaffebaren, ifølge en pressemelding.

– Norges arktiske studentsamskipnad er kjempestolte av å annonsere at kaffebaren nå er blitt helt plastfri. Alle plastkopper til juice og smoothies er byttet ut med bioplast, som er lett biologisk nedbrytbar, og dermed ikke bidrar til spredning av mikroplast. Det samme gjelder sugerørene.

Plastfrie alternativ

En rekke produkter er byttet ut med nye, plastfrie, alternativer. Plastflasker med vann og limonade er erstattet med glassflasker. Bakeriposene er byttet ut til papirversjoner, og kaffekopper og lokk er laget av resirkulerbar papp.

– Samtidig prøver samskipnaden ut stadig nye produkter og materialer for å få ned plastforbruket, og forbruket av engangsservice, engangsemballasje og engangsbestikk i våre andre kafeer, sier de i pressemeldingen.

Vil ha ned forbruket

De ber nå kundene i kaffebaren om å hjelpe dem med å få ned plastforbruket.

– Hjelp oss gjerne ved å bruke egen termokopp når du kjøper kaffe, og velg porselensfat når du skal plukke fra salatbaren og spise på kafeen.

Studentsamskipnaden lanserte før dette studieåret en ny miljøkopp, for å få ned forbruket av engangskopper ved universitetet. Ifølge deres egne nettsider ble det brukt nærmere en halv million engangskopper ved UiT i 2016.