Nyt godværet mens du kan:

Til helga blir det møkkavær

De siste dagene har bydd på drømmevær i Tromsø med skyfri himmel, sol og vindstille.

FØRSTE MAI-kos: Slik så det ut i Telegrafbukta 1. mai. «Halve byen» hadde funnet veien dit for å nyte sol og vårvær. Foto: Christer Pedersen 

nyheter

Men nå går vi mot en endring, og om du skal rekke å få med deg godværet må du komme deg ut torsdag og deler av fredagen.

Det forteller statsmeteorolog Marit Berger ved Meteorologisk institutt til iTromsø.

Fint torsdag og fredag

– Både torsdagen og fredagen ser ut til å få fint vær, men det kan være litt sørøstlig vind som gir litt utfordrende forhold spesielt i fjellet, forteller hun.

Opp mot ti grader varmt

Men har du funnet deg en levegg eller andre «skjermede» omgivelser vil du kunne nyte sola og temperaturer på over ti grader til tider.

– Det er godt vær i Tromsø de neste to dagene, men deretter så snur det. Da bytter Sør-Norge og Nord-Norge vær, sier Berger.

Da vil finværet fra nord bli skiftet ut med drittværet fra sør.

Sludd og snø

– Allerede lørdag blir det nedbør, lavere temperaturer og mer vind, sier Berger.

SLUDD OG SNØ: Det kan bli både sludd og snø i Tromsø i helga dersom meteorologenes spådommer slår inn.  Foto: Ronald Johansen

Det kan sågar blir nullgrader i løpet av helga, med påfølgende sludd og noe snø, ifølge meteorologen.

– Dette er en værtype som vil vedvare også ut i neste uke, med kjølige temperaturer, nedbør og mye pålandsvind, sier hun.

Etter det er prognosene for usikre for å si noe konkret, men ifølge yr.no kan det ligge an til at godværet kommer tilbake til Tromsø.

Må nok vente litt på våren

Om så skjer så er våren tilbake, men enn så lenge må vi vente litt.