Politiet stanset natt til torsdag til sammen 22 russebiler, som ble gitt pålegg om å dempe musikken og respektere natteroen. Dette kom etter en rekke klager på høy musikk, spesielt i området Kvaløya og vestsiden av Tromsøya.

– Det har vært en del støyklager på russen i år. I natt er det primært området Kvaløya og vestsiden av Tromsøya som har fått merke det. Når det har vært helt vindstille, som nå, bærer lyden lettere. Det er dyp bass de hører på, og den lyden kan bære langt, sier operasjonsleder Rune Nilsen til iTromsø tidlig torsdag morgen.

Russen har fått pålegg fra politiet om å dempe seg.

– De må respektere natteroen og at folk faktisk skal på jobb, sier Nilsen.

Kastet ut fra flyplassen

Et tjuetalls russ ble litt etter klokken 02 natt til torsdag vist ut fra ankomstterminalen på Tromsø Lufthavn Langnes etter bråk.

– Russen bruker toalettene i terminalen. Det var rundt 20 stykk som måtte jages ut i natt, og dette ble håndtert av Aviator og Securitas, sier teamleder lufthavnvakt, Ronny Halvorsen.

Det har vært en del rot og søppel rundt gammelterminalen på flyplassen etter russens festligheter. Spesielt natt til i går var det mye å rydde opp, ifølge Halvorsen.

– Men de som kom på jobb i dag sa at det så bedre ut nå, sier han.