I hvert fall tyder mye på nettopp det.

iTromsø har fått et flertall tips om at kiosken har slått opp dørene igjen etter å ha vært stengt nesten to år.

Det er også registrert et nytt selskap i Brønnøysundregistrene som heter «Ema Minimarked», et selskap som ledes av den tidligere daglige lederen på storkiosken, Oddgeir Søreng.

iTromsø har ikke lyktes i å få fatt i Søreng for en kommentar, og det svarer heller ingen når vi ringer til telefonnummeret som står oppført på Ema Minimarked. Det var heller ingen i kiosklokalene da iTromsø droppet innom fredag ettermiddag. Kun et skilt på døra ga informasjon om at åpningen var nær.

Den tidligere storkiosken var et yndet handelssted for alle som hadde veiene forbi Kongsbakken – enten man gikk på den videregående skolen, eller var på tur til eller fra Alfheim. En pølse på Ema hørte uansett med.

Kiosken stengte dørene i august i 2016.

En stund verserte det planer på å bygge leiligheter og en nærbutikk på tomta til kiosken, men disse ble ikke realisert.

Nå ser det altså ut som om det nok en gang vil være mulig å få seg en pølse på Ema. På døren til kiosken henger det skilt der det antydes at kiosken «kanskje åpner på mandag».

LEGENDARISK KIOSK: Ema storkiosk holdt åpent helt frem til 2016 da de stengte dørene. Nå ser det ut til at den gjenåpner under navnet "Ema Minimarked". Foto: Christer Pedersen