Rykket ut til Kaldfjord for å redde skiløper og skuterfører

Klokka 18.00 fredag meldte politiet at luftambulansen er ute på et nytt redningsoppdrag, denne gangen i Kaldfjord.

Vet du noe om saken? Kontakt oss på tips@itromso.no eller ring 77 64 06 00!

nyheter

Rundt klokka 16.25 ble politiet kontaktet for assistanse.

– En ung kvinne på ski ringte fortvilt til moren sin og sa at hun hadde gått gjennom snøen og ikke kom seg løs. Vi sendte ut en fra det lokale skilaget som hadde en snøskuter tilgjengelig like ved stedet, men også han sank rett gjennom snøen da han nærmet seg, sier operasjonsleder Kåre Munkvold til iTromsø rett over klokka 18.00.

– Pill råtten

Luftambulansen jobber nå på stedet for å løfte de to personene ut. Skuterføreren skal ha klart å ta seg til kvinnen, men helikopteret kan heller ikke lande på stedet.

– Vi tar ingen sjanser, for snøen er pill råtten. Meldingen vi har fått tyder på at det er masse vann under snøen, og kvinnen skal være nedkjølt, sier Munkvold.

– Luftambulansen vil forsøke å ut begge med underheng for å løfte de to ut, og skal ha kontroll på stedet.

Bruk sunn fornuft

Dette skjer kun timer etter at luftambulansen var med på å redde ned to turgåere i Ramfjorden.

Skal du ut på tur i helga, oppfordrer Munkvold deg om å bruke fornuften.

– Det kan skje den beste av oss slik som forholdene er nå etter det været vi har hatt. Det kan være enkelte steder hvor det er kjempeforhold, mens det andre steder ser bra ut selv om snøen er råtten. Folk må bruke sunn fornuft og vurdere hvilke områder de ferdes i.

Ved halv åtte-tiden ble redningsaksjonen avsluttet, og skikjøreren ble fraktet til legevakta, forteller operasjonsleder Lennart Steffensen til iTromsø.

- Hun var litt nedkjølt etter å ha vært fast i snøen. Skuterføreren kom seg også ned, men skuteren må hentes senere - den står bom fast, sier han.