To turgåere måtte hentes ned med helikopter etter å ha gått seg fast

Klokka 15.30 fredag meldte politiet at alpin redningsgruppe var på vei til Kvitfloget, nord for Olavsvern.
nyheter

Politiet sier at det er to personer (en født i 74 og en i 85) som trengte bistand for å komme seg ned fra et bratt terreng ved Kvitfloget.

– De har rett og slett gått seg så fast at de ikke seg seg verken opp eller ned. Alpin redningsgruppe flys ut ved hjelp av ambulansehelikopteret for å hjelpe dem ned, sier operasjonsleder Kåre Munkvold i Troms politidistrikt til iTromsø klokka 15.50.

En av de to skal være fra Tromsø, og ingen av personene er skadet.

– Meldingen om at de trengte hjelp kom inn klokka 14.11 og så har helikopteret vært opptatt fram til nå. Personene er i fin form og det er fint vær, så de har ikke lidd noe overlast. De har bare rotet seg inn i et bratt hengt de ikke kommer seg ut av for egen maskin, sier Munkvold til iTromsø.

Klokka 17.45 melder politiet på Twitter at de to er nede på trygg grunn igjen og aksjonen er avsluttet.