Startet Facebook-gruppe om ambulansefly-krisen: Fikk 50.000 medlemmer på litt over et døgn

Gørill Godvik fra Alta er engasjert i saken om ambulanseflyene. Fredag startet hun en Facebook-gruppe for likesinnede. Siden har det tatt av.

KRISE: Syv av ni ambulansefly har i natt stått på bakken etter at en ny avtale er kommet på plass som har fått flere piloter til å slutte i jobben.   Foto: Knut Jenssen

nyheter

– Det er helt vanvittig. Vi ligger nå på rundt 49.000 medlemmer, sier Godvik da iTromsø ringer henne søndag morgen.

Facebook-gruppen – agde hun fordi det er plattformen hun mente hun kunne nå ut til flest mulig mennesker på.

– Vi kommer til å ha over 50.000 medlemmer innen du får publisert denne saken, påstår Godvik.

Det fikk hun rett i. I skrivende stund har gruppen 57.062 medlemmer. Tallet fortsetter å øke.

Nasjonalt engasjement

ENGASJEMENT: Gørill Godvik mener det store engasjementet folk viser for ambulansefly-krisen kommer av at saken rammer alle. Frykten for at noe skal gå galt uten at det er akutt hjelp å få kjenner hun på kroppen. Foto: Privat 

 

Hvorfor Facebook-gruppen har tatt sånn av mener Godvik er fordi dette er en sak som berører alle.

– Denne saken engasjerer folk fra Kirkenes i nord til Gardermoen og Ålesund i sør. Det at flyene står rammer kanskje Finnmark verst, fordi vi har så få sykehus, men det rammer alle i hele landet som har behov for akutt hjelp, sier hun.

I natt har syv av ni ambulansefly stått på bakken.

– Det må jo være lykken hvis ingen har hatt behov for akutt redning i natt, sier Godvik engasjert.

– Oppgitt over arrogansen

Lørdag var helseminister Bent Høie på et møte i Bodø med representanter for Helse Nord, Nordlandssykehuset og Luftambulansetjenesten – før han kom til Tromsø og Universitetssykehuset Nord-Norge, UNN.

– Det er varslet om krise, men først i går innså Høie hvor alvorlig situasjonen faktisk er. Det som har gjort folk så opprørt er nok den oppgittheten man føler over ikke å ha blitt tatt på alvor, sier Godvik.

Hun mener videre at Høies antakelser om at det vil ta 14 måneder å erstatte pilotene som til nå har sluttet ikke stemmer.

– Den nåværende avtalen går ut 30. juni 2019, og fordi avtalen med det nye selskapet ikke tilbyr pilotene og spesialsykepleierne det samme, flykter de. Det vil ikke bare ta 14 måneder å få trent opp nye ansatte, dette vil være et vedvarende problem hvis det ikke gjøres noe med nå.

– Jeg håper virkelig Høie vil være helseminister for hele landet, og ikke bare den delen som er nærmest Stortinget, avslutter Godvik.