Ble frastjålet sykkelen sin: – Når sykkelen stjeles er det beina mine som stjeles

Henrik Romsaas låste fast sykkelen på flyplassen onsdag. Da han landet natt til mandag, var den borte.

TROFAST VENN: Det er nok mange som har sett Henrik Romsaas på sin trofaste følgesvenn, denne sykkelen. Foto: Ronald Johansen 

nyheter

De fleste i Tromsø har sikkert sett Henrik Romsaas, tidligere vinner av «Årets tromsøværing» og prosjektleder for park i Tromsø kommune, sykle rundt på hybridsykkelen Diamant Photon 30. I helgen som var ble den imidlertid stjålet fra parkeringsanlegget i underetasjen på flyplassen.

– Vanligvis pleier jeg å låse sykkelen med en kraftig og en vanlig lås. Onsdag ble den kun låst med den vanlige låsen, da jeg måtte komme meg av gårde i hui og hast på grunn av akutt sykdom i familien.

Sure penger

Etter å ha besøkt familien, og det viste seg å gå bra, reiste Romsaas på sin planlagte ferietur til Amsterdam. Han var derfor på tross av fire grader motivert til å sykle hjem da han landet på Langnes klokken 01.30 natt til mandag.

– I stedet for å bruke 16 minutter på sykkel fra flyplassen til Sør-Tromsøya, måtte jeg bruke 310 kroner på taxi. Det var ordentlig sure penger. Jeg har bodd i Tromsø i 25 år og har aldri opplevd å bli frastjålet sykkelen min, og jeg sykler stort sett dit jeg skal, sier en opprørt Romsaas.

I tillegg til å stjele sykkelen, ble også hjelmen til Romsaas stjålet.

– Det var ikke en veldig dyr sykkel, men det har vært en trofast sliter siden 2014. Den har fraktet meg sommer som vinter.

Aldri taxi

Romsaas har delt et innlegg om den stjålne sykkelen på sin Facebook-side. Den har per mandag ettermiddag fått over 90 delinger.

– Det har skap et enormt engasjement og folk har vært utrolig flink til å dele. Jeg merker at mange blir provosert, man får svært lite penger igjen når en sykkel stjeles. Jeg sitter igjen og må betale en høyere egenandel til sammenligning med om bilen min skulle bli stjålet. Når sykkelen min stjeles er det som om beina mine stjeles, det føles i alle fall slik på et vis.

– Så blir det taxi til jobb nå?

– Nei, da ville jeg heller ha padlet kajakk, gått, løpt eller brukt trillebår. Jeg har en terrengsykkel stående som jeg bruker nå, men det føles ikke det samme å sykle på den som min vanlige sykkel.

BER FOLK HA ØYNENE ÅPNE: Henrik Romsaas håper folk har øynene med seg så sykkelen kan komme til rette. Foto: Privat 

 

Ikke optimistisk

Romsaas har også hatt dialog med flyplassjef Ivar Helsing Schrøen om å få til et sykkelskur på flyplassen slik at det er trygt å parkere sykkelen sin når man reiser på ferie.

– Ja, det er en fantastisk måte å komme seg til og fra flyplassen på. Det er ikke mange flyplasser i Norge man kan gjøre det på, men det går i Tromsø og Bodø.

– Tror du at sykkelen vil komme til rette?

– Jeg er ikke så veldig optimistisk. Noen skal ha blitt frastjålet sykkelen sin i parkeringsanlegget på Jekta på samme tid, så det kan være det er snakk om noen profesjonelle og ikke bare noen som trengte en sykkel der og da for å komme seg fra A til B, sier Romsaas.