Jærbuen Espen (30) tippet når Tromsø ble snøfritt: – Du tuller ikke nå?

Espen Primstad kom flyttende til Tromsø fra Jæren for to år siden. Allerede er han blitt en av byens skarpeste snøfri-gjettere. Han kan dermed gå sommeren i møte med ny grill.

Grillvinner: Ivar Solberg, daglig leder i Obs Bygg Tromsø, overrekker grillen til Espen Primstad for å ha tippet riktig dato. 

nyheter

Mandag kom meldingen fra Meteorologisk institutt: Det er snøfritt ved vervarslingas målestasjon på toppen av øya mandag 7. mai 2018, ti dager før normalen.

Barmark hos værvarslinga markerer også slutten på iTromsøs konkurranse «Klarer du å gjette når Tromsø blir snøfritt?».

Flere tippet riktig

I alt kom det inn 426 forslag til når det blir snøfritt ved målestaven på toppen av øya. 23 innsendere hadde tippet på 7. mai. Av dem ble Espen Primstad trukket ut som vinner av konkurransen og en splitter ny Sunwind Smart Dalles 3000 gassgrill fra OBS Bygg Tromsø.

– Er det sant, vant jeg grillen? Du tuller ikke nå, var Primstads umiddelbare reaksjon da han mottok de gode nyhetene.


Er det snøfritt der du bor?
Du må velge et alternativ
 

30-åringen kommer fra Jæren i Rogaland, men har de siste to årene bodd i Tromsø.

– Grillen skal jeg dele med kjæreste og venner i byen, sier Primstad.

Liker sommeren best

Som fagarbeider ved Tromsdalen skole har han de siste ukene fulgt nøye med på snøsmeltingen.

– I friminuttene har elevene laget kanaler for drenering i skolegården. Slikt sett føler jeg meg engasjert i når snøen endelig forsvinner, noe som også gjorde at jeg meldte meg på iTromsøs konkurranse for å komme litt i vårstemning. En grill kan være greit å ha, forteller Primstad.

Han sendte inn tipset 1. mai, en uke før snøen var borte ved målestaven.

Med to år i byen begynner han å bli kjent med nordnorsk vår.

– Når det regner er det kjempepositivt, for da smelter snøen, sier Primstad.

– Liker du best vinter eller sommer i Tromsø?

– Egentlig liker jeg sommeren best, men nå i vår har det vært fint å jobbe med ungene og holde på med drenering. Det har vi holdt på med på tvers av trinn, uten at det har vært en skoleoppgave. Ungene synes det er kjekt å lage demninger og få vannet til å renne. Nå er det for eksempel meldt regn senere i dag, det ser alle fram til, sier Primstad.

Når vannet er borte, kan han gå sommeren i møte med en splitter ny grill.

PS! I 2017 ble det snøfritt 18. mai. Sist gang det ble snøfritt så tidlig som 7. mai var i 2015. Da var det snøfritt 6. mai. I 2007 var det snøfritt 3. mai, og i 2006 allerede 27. april.