Mange trodde ikke på Elise da hun fortalte hva hun holdt på med. Nå skal hun til VM for tredje gang.

Elise Dahl-Hansen (25) fra Tromsø vant i helgen sin tredje og fjerde gullmedalje i NM i Pole.
nyheter

Denne helgen gikk NM i Pole av stabelen i Bygdøyhus Idrettshall i Oslo. Her konkurrer utøvere fra hele landet i pole sport, som er mer likt turn og har flere ulike regler, og Artistisk, som er mer lik dans og har større kunstnerisk frihet. Begge deler går under fellesbetegnelsen «Pole Dancing». Elise Dahl-Hansen tok gull i pole sport i kategoriene senior elite og senior elite dobbel, hvor man konkurrerer to og to sammen.

– Det var utrolig stas å vinne og kjempegøy å være med, sier Dahl-Hansen, som for tiden bor i Svolvær.

Finnes fordommer

Dahl-Hansen hadde vært turner i 20 år og drevet på med akrobatikk, før hun kom over til pole dancing da hun bodde i Trondheim. Dette viste seg å være en idrett som hun kunne satse på og bli god i.

– I begynnelsen trodde ikke folk på meg da jeg fortalte hva jeg holdt på med. I Norge har det vært en dramatisk endring i miljøet de siste fire årene. Nå anerkjennes jeg som en idrettsutøver, men det finnes noen fordommer der fortsatt.

For Dahl-Hansen er det viktig å promotere seg på en seriøs måte, slik at folk ikke misforstår idretten hun bedriver.

– Det er enkelte personer som tror jeg holder på med noe helt annet når jeg sier at jeg driver på med pole dancing. De som kjenner meg vet at det jeg holder på med er en profesjonell idrett og ikke stripping, påpeker hun.

Mange elementer

Med sine to gullmedaljer blir dette tredje og fjerde gang Dahl-Hansen tar gull i NM. Det betyr at hun nok en gang tar turen til VM, denne gang til Barcelona. Tidligere har hun deltatt i VM i England og Nederland.

– Det blir utrolig spennende å dra dit. Jeg skal forbedre min singelopptreden fra 2016 da jeg fikk en femteplass i VM. Jobber jeg hardt nok kan det være en mulighet for å komme på pallen. I tillegg skal jeg rette på alle feilene mine og trene godt sammen med Camilla Haukås Skjeseth jeg konkurrer med i elite senior dobbel.

For det å bedrive med pole dancing krever at utøverne må holde seg i knallhard form.

– Jeg trener veldig mye variert og jeg jogger veldig mye og er aktiv i tillegg. Jeg terper også på en del enkeltelementer. Siden det også på et vis er en danserutine, er det en million ting man må tenke på. Det holder ikke bare å være sterk, man må også være grasiøs, forklarer tromsøjenta.

Tre deltakere fra Dancelab i Tromsø fikk premier i amatørklassene:

• Ragnhild Frost tok førsteplassen i senior amatør

• Leah Holm Dalsbø tok førsteplassen i junior amatør

• Rita Pedersen tok andreplassen i masters 40+ amatør