Telle melder seg inhabil i ambulansefly-saken

Styrelederen for Helse Nord RHF, Marianne Telle, har meldt seg inhabil i saken som følge av bindingene hun har til selskapet som tar over driften fra neste år.

Marianne Telle.  Foto: Ronald Johansen / iTromsø

nyheter

Det skriver VG mandag kveld.

Bakgrunnen er bindingene selskapet hun er administrerende direktør for, Bedriftkompetanse AS, har til det svenske selskapet Babcock SAA, som tar over driften av luftambulansetjenesten fra neste sommer.

– Da det kom bekymringsmelding til styret om situasjonen som har oppstått i luftambulansetjenesten, gjorde jeg oppmerksom på at jeg ikke kan behandle saker om dette på grunn av oppdraget for Babcock. Alt som har med luftambulansetjenesten å gjøre, blir behandlet av Inger Lise Strøm, nestlederen i Helse Nord RHF, sier Telle til VG.

Vurdert i 2017

Vurderingen om at Telle er inhabil i luftambulanseflysaken ble først tatt i april i år fordi det var da situasjonen mellom Babcock og pilotene gikk i stå.

– Jeg sitter ikke ved begge sider av bordet i denne saken. Saken er ikke behandlet av styret i Helse Nord, det er bare en fullmakt som er behandlet der. Jeg har ikke hatt innsyn i anbudet, og min habilitet ble grundig vurdert i 2017. Påstander om dobbeltrolle ble grundig tilbakevist, sier Telle til VG.