Stor trafikk, smal bru og høy piggdekkandel gjør at Tromsøbrua er utsatt for stor slitasje. Det til tross, Statens vegvesen ble overrasket da de oppdaget hull i asfalten tidligere i vinter.

Reklamerte på jobben

Vi oppdaget allerede i februar en noe urovekkende utvikling, etter bare fire og en halv måned ut i piggdekksesongen. Det var oppstått hull i asfalten og vi meldte det som en reklamasjon til entreprenøren. De kontrollerte også asfalteringen og konkluderte med at det har med asfaltproduksjonen å gjøre, sier Geir Johnsen, byggeleder for asfalt i Statens vegvesen.

På grunn av at Tromsøbrua er så smal, blir det bare ett spor i hver retning, eller «kanalkjøring» som Johnsen kalle det. Det i kombinasjon med piggdekk fører til ekstra stor slitasje.

Innrømmer feil

– Store partier av asfaltdekket brytes ned fordi 85 prosent av bilistene kjører med piggdekk. Ideelt sett har asfalten inntil syv års levetid, men på grunn av «kanalkjøringen» reduseres den til to år.

Entreprenøren har overfor Statens vegvesen innrømmet at det har skjedd en glipp i asfaltproduksjonen, men ikke selve asfaltmassene.

– Vi har analysert massene, og de består av riktig materiale. Det har skjedd ett eller annet i produksjonen, som kan skje fra tid til annen. Da må arbeidet utføres på nytt.

Nattestengt

Nå må hele asfalteringsjobben som ble gjort i fjor høst, gjøres på nytt. Det betyr nattestengt bru, mens asfaltarbeidene på går.

Ifølge Johnsen vil jobben ta fire dager og bli utført i månedsskiftet mai/juni, dersom værforholdene tillater det.

– Det kan bli forsinkelser på grunn av været. Entreprenøren skal klare å gjøre jobben i løpet av fire netter. Da blir det nattestengt for trafikk, det er bare bussene som får passere med ledebil.

Millionbeløp

Det er entreprenøren som må ta hele regninga for reasfalteringen av Tromsøbrua. Billig er det ikke.

– Entreprenøren må ta hele regninga, og vi snakker om millionbeløp. Jeg vil ikke si konkret hvor stort beløp det er, av kontraktshensyn, sier Geir Johnsen.

Det er Troms fylkeskommune som eier veien over Tromsøbrua, mens Statens vegvesen er byggherre på vegne av veieier.

REKLAMASJON: Geir Johnsen, byggeleder for asfalt i Statens vegvesen, sier de reklamerte på asfaltjobben, og entreprenøren påtar seg ansvarer. Foto: Katharina Mila Hesby