Dumpet forurenset jord i naturen

Dette synet møtte folk tidligere i uka ved Prestvannet. – En glipp, sier kommunen.

URENE MASSER: Disse jordmassene var dumpet ved Prestvannet for å brukes til gjenfylling etter at det var lagt ny avløpsledning. Foto: iTromsø-tipser 

nyheter

Jordmasser med plast og treplanker var dumpet ved Prestvannet. Massene skulle vært brukt i forbindelse med gjenfyllingen etter avløpsledningen som var lagt ned mot Workinntoppen.

– Det har skjedd en liten glipp med ett lastebillass, men det skal være ryddet opp i nå. Det ble lastet opp masser som ikke skulle vært kjørt ut, sier Asle Ræder, prosjektleder for Kirkeparken.

FRA KIRKEPARKEN: Jordmassene som ble dumpet ved Prestvannet stammer fra Kirkeparken. Foto: iTromsø-tipser 

 

Fyllmassene med søppel stammer fra Kirkeparken. Ifølge frilutfsrådgiver Henrik Romsaas i kommunen var planen at det skulle brukes rene masser. Tirsdag fikk kommune tips om de forurensede jordmassene ved Prestvannet.

– Da vi ble gjort oppmerksom på dette, ble det øyeblikkelig stopp i leveringen. Vi har gitt beskjed om at de skal ryddes vekk. Massene vi skal bruke skal være helt rene, og det skal verken være plast eller planker i massene som brukes. Alle skal være trygge på at det bare er rene masser vi bruker, sier Romsaas.