Minibuss fra asylmottak involvert i frontkollisjon – 11 personer behandlet på UNN

Klokka 17.36 fredag meldte politiet i Troms om en møteulykke på E6 cirka 5 km øst for Nordkjosbotn i retning Øvergård.

Her, rundt fem kilometer øst for Nordkjosbotn på E6 skal ulykken ha skjedd.  Foto: Statens vegvesen

nyheter

En av bilene involvert i ulykken er en minibuss tilknyttet et asylmottak og det var flere barn involvert i ulykken.

12 personer involvert i ulykken

Klokka 18.41 melder politiet at det totalt er 12 personer som er involvert i ulykken.

– Det er en kvinne som er hardt skadet og hun var passasjer i minibussen. I personbilen var det kun én person. Minibussen hører til et asylmottak, sier Thomassen rundt en time senere.

Politiet ønsker ikke informere om hvilket asylmottak det er snakk om.

Ingen livstruende skadet

Kommunikasjonsrådgiver ved UNN, Per-Christian Johansen, opplyser til iTromsø klokka 20.20 at det ikke er snakk om livstruende skader på kvinnen.

– Så langt er det to menn, to kvinner og to barn som har blitt undersøkt hos oss. Alle er stabil, og ingen er livstruende skadet. For ti minutter siden kom det også inn en til kvinne og to barn for sjekk, og det er snakk om lettere skader, sier Johansen.

Klokka 22.36 opplyser Johansen ved UNN at ingen av de totalt 11 personene som har vært inne for behandling har mer enn moderate skader.

– To av de involverte er allerede utskrevet, mens de øvrige er innlagt til observasjon og i noen tilfellet videre behandling. Alle er stabile, sier Johansen.

Håper at alle blir utskrevet iløpet av helga

Lørdag formiddag har tre til blitt utskrevet (en voksen og to barn). Det gjenstår det seks pasienter, hvorav flere forventes utskrevet i løpet av lørdagen.

– Alle blir forhåpentligvis utskrevet i løpet av helga. Ingen av pasientene er mer enn moderat skadet og er stabile, sier Johansen ved UNN lørdag formiddag.

Etterforskes

Veien var i en periode delvis sperret på stedet, og politiet har hatt etterforskere på både ulykkesstedet og sykehuset fredag kveld.

– Vi har sendt en bil til sykehuset for å kartlegge de pasientene som har kommet inn og for å snakke med begge sjåførene. Vi er i full gang med etterforskningen av saken, sa operasjonsleder Thomassen klokka 19.34.