Sekunder fra frontkollisjon i vill biljakt: – Vi hadde englevakt

Mor og datter var bare sekunder unna å kollidere med fluktbilen.

NESTENULYKKE: Lena Alexandra (bildet) og moren Anneli Hansen var bare sekunder unna å kollidere med fluktbilen søndag ettermiddag.  Foto: Privat

nyheter

– Vi føler at vi hadde englevakt, for dette kunne gått virkelig galt, sier Lena Alexandra Hansen etter den skremmende hendelsen.

Et kjøretøy på vill flukt fra politiet skapte søndag ettermiddag trafikale problemer i Tromsdalen. Politiet stengte blant annet Tromsøysundtunnelen og la ut spikermatte ved bruhodet i Tromsdalen i et forsøk på å stanse kjøretøyet.

Møtte fluktbilen i «Tromsøsvingen»

Tromsø-kvinnene Lena Alexandra (26) og moren Anneli Hansen (63) var samme ettermiddag på tur til Ramfjord, hvor familien eier et hus. De fikk et kort – men skremmende – møte med bildesperadoen i den såkalte «Tromsøsvingen» mellom Sandvikeidet og Nordberg, sør for Tromsø.

– Vi kom opp bakketoppen mot svingen, da jeg plutselig så en bil komme mot meg. Bilen kjørte rett foran oss og var utrolig nær, sier Lena som var sjåfør i bilen.

Hun forteller at de ble livredde, og at hun «sto på fløyta» de korte sekundene det varte.

– Det gikk så fort at man ikke rakk å reagere. Først ble jeg livredd, deretter ble jeg sint. Hvordan kan noen risikere både sitt eget og andres liv på denne måten, bare for å slippe unna politiet? Da kan man ikke ha mye mellom øra, sier hun.

Oppskaket etter hendelsen

Hun forteller at de selv lå i rundt 80 kilometer i timen, og at det er vanskelig å si hvor fort fluktbilen kan ha kjørt ved møtet. Hun forteller at politiet kom noen biler bak i en svart SUV med blålys.

– Jeg skjønte med en gang etterpå at det må ha vært en biljakt. Han må også ha kjørt veldig fort, for det var blant annet en motorsykkel som ble forbikjørt, og det var lange køer langs veien.

Moren Anneli er enig med datteren i at de hadde englevakt. Hun beskriver kjøringen som veldig risikofull og uansvarlig.

– Det var en nestenulykke, og det var på håret at vi unnslapp en frontal kollisjon. Sjåføren må ha handlet i panikk for å komme seg unna og ikke tenkt konsekvenser i det hele tatt, sier hun.

Lena forteller at de begge naturlig nok er ganske oppskaket etter hendelsen.

– Vi har snakket med hverandre og folk som står nært oss, og føler på at dette er ganske ubehagelig. Mamma sier at hvis det var hun som kjørte, så hadde hun nok blitt så oppskaka at hun ikke hadde klart å kjøre videre.