Derfor startet politiet biljakten i Tromsdalen

Politiet var knappe med opplysninger søndag, men letter nå på sløret om aksjonen som stanset trafikken på fastlandet en lengre periode søndag.

Søndag ble Tromsøysundtunnelen på fastlandssiden sperret med spikermatte for å hindre en bil på rømmen fra politiet.  Foto: iTromsø-tipser

nyheter

Søndag pågikk en en større biljakt for å stanse et kjøretøy på fastlandet.

Rundt klokka 17.30 søndag ble flere veier i Tromsdalen stengt av politiet, blant annet Tromsøysundtunnelen og det ble lagt ned spikermatte ved bruhodet på Tromsdal-siden for å hindre at bilen kom seg over til øya. Det utviklet seg kjapt store køer.

– Nektet å stoppe

Operasjonssentralen nektet søndag å dele bakgrunnen for biljakten, men mandag er politiet mer snakkesalige.

– Vi forsøkte å stanse en bil i en kontroll ved Hundbergan, og sjåføren valgte heller å stikke av fra politiet og vi fulgte etter, sier operasjonsleder Lennart Steffensen i Troms politidistrikt.

Ifølge vitner iTromsø var i kontakt med søndag skal sjåføren på flukt ha holdt hastigheter på minst 100 km/t.

Ikke tatt i natt

Klokka 18.35 søndag ga politiet opp jakten, og bekrefter mandag at de kjenner til identiteten til sjåføren og har avsluttet aktivt søk.

– Det viste seg i etterkant at vi visste hvem sjåføren var, og har dermed avsluttet aktivt søkt. Vi følger opp saken videre og avventer reaksjoner til vi får tak i vedkommende. Det er ikke noen jakt etter en desperado i Tromsø mandag, sier Steffensen.