Håkon (27) og Espen (27) ble norgesmestere etter å ha slått over 100.000 deltakere

I konkurranse med et sekssifret antall norske fotballidioter gikk to menn fra Tromsø til topps.

FOTBALLIDIOTER: Espen Nordheim (til venstre) og Håkon Skog Waaler var best av samtlige nordmenn, og nummer 12 blant 6 millioner spillere på verdensbasis, i Fantasy Premier League 2017/2018. Her er duoen avbildet under feiringen på O’Learys i Tromsø søndag kveld. 

nyheter

Ifølge rettighetshaver TV2 sine nettsider, er det registrert over 100.000 norske spillere i Fantasy Premier League. Hver runde sitter de klistret til skjermene for å kappes om å velge ut rundens beste lag i den engelske toppdivisjonen. I 2017 ble den norske versjonen, Eliteserien Fantasy, lansert.

I kjølvannet av siste ligarunde i Premier League søndag kveld, ble 2017/2018-sesongens vinnerlag offentliggjort. Øverst blant alle norske lag tronet Ørretholmen Notlag, der tromsøguttene Håkon Skog Waaler og Espen Nordheim er «managere».

– Det var ganske heftig å gå til topps! Man bruker jo tross alt masse tid på dette, sier Håkon Skog Waaler.

– Har ikke kronisk peiling

Waler og Nordheim ble ikke bare beste norske lag. De fotballfrelste tromsøværingene ble faktisk nummer 12 på verdensbasis.

– Nivået i Norge er høyt, men det er over seks millioner spillere på verdensbasis, så det føles ganske sykt å bli nummer 12 i verden, innrømmer Waaler.

– Jeg antar at dere har særdeles god oversikt over engelsk fotball?

– Det morsomme er at jeg ikke har noe kronisk peiling på engelsk fotball. Espen har veldig mye kunnskap om all mulig slags fotball, og er hjernen bak laget. Jeg er typen som er nøktern, skeptisk og paranoid før laguttakene – så vi utfyller hverandre.

United-supporter med Liverpool-sympatier

Fantasy Premier League har vært et populært spill i årevis, men Waaler og Nordheim er ikke blant de mest rutinerte.

– Dette er bare andre sesongen vi er med, og vi startet egentlig bare opp et lag for å delta i en underliga bestående av kompiser, forklarer Waaler.

Waaler er Manchester United-supporter, mens hans kompanjong er Newcastle-mann. Å ikke la sine klubbsympatier komme i veien er en suksessfaktor, ifølge 27-åringen.

– Jeg må jo innrømme at vi nesten har blitt Liverpool-supportere i løpet av sesongen! Spillere som Mohamed Salah og Andy Robertson har utgjort en del av stammen i laget vårt.

Har både jobb og privatliv

Manager-duoen har møttes ofte, og hatt kontakt via Messenger hver eneste dag i løpet av sesongen, i arbeidet med å sette opp laget i samtlige 38 ligarunder.

– Vi er begge i full jobb, og har hver våre privatliv, men man sitter gjerne klistret til mobiltelefonen på kampdag, innrømmer Waaler.

Noen premie eller oppmerksomhet for den norske seieren, har ikke Waaler og Nordheim mottatt mandag formiddag.

– Han som vant TV2-ligaen i fjor fikk velge seg ut reise til en kamp i åpningsrunden av Premier League, men vi har foreløpig ikke hørt noe fra dem.

Ansvarlig for Fantasy Premier League i TV2 har ikke besvart iTromsøs henvendelser mandag.